_DSC0102_kicsi2.jpg

GER. ARMATURA GA30 LÁMPÁVAL

UV-C/germicid lámpás lámpatest felületek és légtér csírátlanítására

Kapacitás: 20-25 m2


A germicid lámpa nagy hatásfokkal pusztítja el a mikroorganizmusokat (vírus, baktérium, gomba, stb.), ezért széles körben használják fertőtlenítésre az egészségügyben is. Kórházi műtőket is szoktak úgy csírátlanítani, hogy műszak után, a takarítás végeztével felkapcsolják a falra felszerelt germicid lámpát, és az reggelre fertőtleníti a légteret és a felületeket is.

Azt szoktuk mondani, hogy lakásban, otthon, nincs szükség kórházi szintű sterilitásra, ezért a szabadon sugárzó fali germicid lámpa otthoni használatát nem szoktuk javasolni.

Természetesen vannak olyan esetek, amikor mégis szükséges az ilyen magas fokú csíramentesség biztosítása a lakásban, vagy legalább annak egy helyiségében. Ilyen eset, amikor pl. komoly műtét után tér haza egy beteg családtag, pl. csontvelő átültetés, szervátültetés, illetve ha komoly, a szervezetnek nagy megterhelést jelentő kezelés áll fenn egy betegnél. Ekkor a falra szerelhető, vagy mobil módon használt germicid falilámpa rendszeres használatával igen magas fokú sterilitás érhető el mind a légtérben, mind a felületeken, melyeket közvetlen UV sugárzás ér.

Mivel a sugárzás emberre veszélyes, csak akkor szabad használni, amikor senki nem tartózkodik a helyiségben.

A sugárzás hatással van a tárgyakra is, elsősorban a műanyagokat és a szépen kidolgozott fa bútorokat öregíteni fogja. Ez kb. olyan jelenség, mint ami a nyári napra kitett kerti bútorokkal történik, és minden anyag más mértékben reagál a sugárzásra. Ezzel számolni kell, amikor egy ilyen „steril szobát” rendezünk be.

 

Műszaki adatok:

Armatúra megnevezése Lámpa megnevezése Lámpa átmérő (mm) Lámpa hossz (mm) Teljesítmény (W) Armatúra méretei (HxSZxM)
GA30 ST G30T8 25,7 893,4 30 925x55x50

 

Letölthető használati útmutató

30 480 Ft
Ajánlatkérés Vissza