Zsír- és szagtalanító berendezések Ajánlatkérés

 

 

ALKALMAZÁS

A zsír- és szagtalanító berendezések tipikus felhasználási területei a vendéglátás, nagyüzemi konyhák, gyorséttermek, látványkonyhák, valamit az élelmiszeripar. Azok a helyek, ahol zsírt és olajat melegítenek és a zsírral terhelt levegő lerakódást okoz az elszívó csatorna rendszerben, illetve szagterhelést jelent a környezetre.

A tűzveszélyes lerakódások magas tisztítási költségeket eredményeznek. A berendezések beépítése révén, a zsír- és szaganyagok „hideg elégetése” által ezeket a problémákat kiküszöbölhetjük.

Az egyedülálló innovatív rendszernek köszönhetően a készülékek egyaránt egyszerűen beépíthetőek meglévő és új rendszerekbe, akár mint légcsatorna darab vagy külső ózonforrás. A berendezés az elszívó rendszer közösített ágába illetve az egyes részekbe is csatlakoztatható. A légcsatornát csak a berendezés beépítési pontjáig szükséges tisztítani, ezek az eszközök a beépítési pont után védik az összes légtechnikai elemet!

 

TECHNOLÓGIA - ÓZON

A főző-sütő felületek feletti elszívó ernyőkben alkalmazott leghatékonyabb aeroszol leválasztók sem képesek az 5 mikronnál kisebb zsírmolekulákat leválasztani, tovább áramolnak, szennyezve a légtechnikai rendszer elemeit.

A zsírbontásra optimalizált széles spektrumú ózontermelő UV-lámpák a rövid hullámhosszúságú tartományban sugározva két fázisban érik el a kívánt hatást. Az 1. fázis (fotolízis) hatására a levegőben található hosszú molekulaláncú zsírok szétbomlanak, illetve a levegő kétatomos oxigén molekulájából (O2) egyatomos igen reagens oxigének (O) jönnek létre. A 2. fázis (oxidáció) során az egyatomos oxigén (O) és levegő oxigénjének (O2) egyesüléséből keletkező ózon (O3) erősen oxidálja az illékony szerves vegyületeket (VOC), semlegesíti a kellemetlen szagokat és fertőtleníti a levegőt.

Továbbá az egyatomos oxigének (O) a levegő nedvességgel reakcióba lépve igen reaktív hidroxilgyököket (·OH) hoznak létre, melyek kis reakcióidővel és nagy hatékonysággal lépnek be az oxidációs folyamatba.

Végeredményként vízgőz, széndioxid és csekély mennyiségű ártalmatlan por keletkezik, melyek lerakódásmentesen a kibocsátott levegővel távoznak. A légcsatorna gyakorlatilag tiszta, zsírmentes marad.

 

BERENDEZÉSEINK

 

Az UVS berendezés az R-Filter technológiának köszönhetően meglévő és új rendszerekbe egyaránt beépíthető mint légcsatorna darab, akár az elszívó rendszer közösített ágába is. Az ózon termelő UV lámpák közvetlenül a légáramba fejtik ki a hatásukat. 

 

Az UVO-S és az UVO-C készülékeink az elszívócsatornán kívül került megtervezésre, így az UV lámpák nem érintkeznek közvetlenül a zsírral szennyezett levegővel. A konyhai elszívó ventilátor a készülék környezetéből a készüléken keresztül környezeti levegőt szív be a légcsatornába, a berendezés a levegő oxigéntartalmából jelentős mennyiségű ózont állít elő, ez bejut az elszívó rendszerbe ezzel biztosítva a hatékony zsírbontást, szagsemlegesítést.

UVO-S

UVO-C

 

A BERENDEZÉSEK ALKALMAZÁSÁNAK ELŐNYEI

- Egyaránt alkalmas új és utólagos beépítésekhez
- Gyors és egyszerű felszerelés bármilyen légcsatornára egyetlen Ø100 mm-es furattal
- Jelentősen csökkenti a zsírlerakódást a konyhai elszívó légcsatornákban
- A mechanikus szűrőket és aktív szénszűrőket nem kell olyan gyakran tisztítani vagy cserélni
- Zsírbontás és szagtalanítás vegyszermentesen
- Minimalizálja a környezetbe kibocsátott levegő szagát
- Fokozott tűzbiztonság
- Csökkentett környezetterhelés
- Az ózon minden fajta mikroorganizmust elpusztít az elszívó légcsatornában, megakadályozza baktériumok elszaporodását és bejutását a konyhába
- Csendes, automatikus működés
- Alacsony karbantartási és üzemeltetési költségek
- Rozsdamentes acélból készült ház, nincs korrózióveszély

 

Overlay