Vízkezelés Ajánlatkérés

A víz UV lámpás csírátlanítása átfolyó rendszerű készülék segítségével valósítható meg. Kevéssé ismert tény, hogy pl. Budapest (és több más hazai város) ivóvizét is UV lámpákkal csírátlanítják.

Az uszodák vizétől az ipari felhasználáson át az ivóvízig, illetve a gyógyszeriparban használt nagy tisztaságú víz előállításáig mindenhol alkalmazható az UV technológia.

Az általunk forgalmazott, holland gyártmányú Blue Lagoon vízkezelő termékcsalád elsősorban házi uszodai felhasználásra készült, de kiválóan alkalmazható az iparban, mezőgazdaságban is.

Egyszerű üzembe helyezhetősége, használhatósága, minimális szerviz igénye ideálissá teszi a különféle iparágakban való alkalmazásra.

 

Az UV-C kezelés előnyei:
- Biztosítja a friss, kristálytiszta vizet
- Hatékonyan és biztonságosan fertőtleníti a vizet
- Az UV-C fény lebontja a vízben lévő kötött klórt
- Védi a medencéjét a kórokozóktól
- Kontroll alatt tartja a baktériumokat, algák vagy penész képződését
- A felhasznált klór mennyisége akár 80%-kal is csökkenthető
- Megelőzhető a klórszag kialakulása, valamint a bőr és szem irritációja (vörös szemek)
- Környezetbarát megoldás a hagyományos módszerekkel szemben

A Blue Lagoon víztisztító berendezések forradalmian új megoldást jelentenek az uszodák, kerti medencék, fürdők vizének tisztításában.

A környezetbarát, melléktermék nélküli UV-C sugárzás úgy fertőtleníti a vizet, hogy eközben a fertőtlenítéshez használt klór és más vegyszerek mennyiségét minimális szintre lehet csökkenteni, vagy éppenséggel el is lehet hagyni teljesen. Ezt különböző más módszereknek az UV-C sugárzással való kombinálása teszi lehetővé, mint például réz-ionok, vagy ózon-gáz használata.

A klór a víz fertőtlenítéséhez szükséges, de sajnos több kellemetlen mellékhatása is van. Bőr irritáció, viszketés, gyulladt, piros szemek mellett légúti gyulladást, irritációt okozhat, és ehhez járul még a kellemetlen klór-szag. Mindezek a hatások különösen a gyerekeknél jelentősek, asztmás gyerekekre kimondottan veszélyes lehet a klórgáz belélegzése. Véletlen túladagolás esetén komoly veszélyt jelent a belélegzett klór-gáz. Bár ez ritka, volt már rá példa. A Blue Lagoon rendszerek nagyságrendekkel csökkentik ezeket a problémákat, hiszen típustól függően a felhasznált klór mennyisége 80-90-100%-al csökkenthető! Mindez anélkül, hogy a víz tisztasága, sterilitása csökkenne. A klór mennyiségének ilyen drasztikus csökkenésével nemcsak a fenti problémák szűnnek meg, de csökken a medence karbantartásának ideje, és nem utolsósorban költsége is, hiszen a vegyszerek vásárlására az eredeti költség töredékét kell csak költeni.

 

Üzemeltetés
A Blue Lagoon UV-C készülékekben a speciális UV izzó olyan 253,7 nm hullámhosszúságú sugárzást állít elő, amely megöli a baktériumokat (köztük a legionella baktériumokat is). A Blue Lagoon UV-C hatékony és környezetbarát módon gondoskodik arról, hogy az uszodavíz mindig kristálytiszta és friss legyen. A készülék nem rendelkezik saját szivattyúval, a medence gépészetéhez tartozó szivattyú segítségével áramlik át a víz az UV-C készüléken. A sugárzás megöli a baktériumokat, vírusokat, és egyéb alsórendű élőlényeket, továbbá megakadályozza azok elszaporodását. A Blue Lagoon UV-C készülék hossza miatt az áthaladó víz különösen hosszú ideig van kitéve a nagy intenzitású sugárzásnak. Ezen kívül a rozsdamentes acél belső biztosítja az UV-C sugarak visszaverődését, így a hatékonyság akár 35%-kal is megnő. A Blue Lagoon UV-C készüléknek köszönhetően a medencéje hatékonyan és biztonságosan fertőtleníthető, és a vízminőség mindig kiváló marad.

 

A Blue Lagoon UV-C berendezések előnyei:
- A visszaverődés segítségével akár 35%-al jobb UV-C hasznosítás
- A beépített UV-C lámpa üzemideje akár 9000 óra is lehet*
- 316L rozsdamentes acél ház
- Könnyű telepítés és karbantartás
- 1 éves garancia a gyártási hibákra
- Földelt
- Ø 63 mm … Ø 50 mm adapterekkel szállítjuk


Főbb típusok:

UV-C Tech Csak UV fénnyel csírátlanít, használata esetén 80% klór takarítható meg.
UV-C Amalgám Hasonló az UV-C Tech típushoz, de nagy teljesítményű lámpával (130W)
UV-C Ózon UV fény és ózongáz kombinációja, 90% klór takarítható meg
UV-C Ionizer UV fény mellett réz-ionokat bocsát a vízbe, klórt el lehet hagyni
UV-C Pro Teljes egészében rozsdamentes acél ház, 5 bar nyomásra hitelesítve
UV-C Saltwater Sós vizes alkalmazáshoz készült UV berendezés, nem korrodálódik
UV-C Spa Yacuzzi és hasonló kisméretű medencék részére


A készülékek ivóvíz vagy közösségi uszoda vizének kezelésére nem használható, mivel Magyarországon ehhez OTH engedélyre van szükség. A készülékek ilyen engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Víztisztító készülékeink itt tekinthetők meg!