Szállítószalag - UV alagút Ajánlatkérés

A szállítószalagon haladó termék kezelésére kiválóan alkalmas a 253,7 nm-es hullámhosszon sugárzó germicid lámpa.

A szalag méretei, haladási sebessége, illetve a termék sajátosságai alapján szakembereink meghatározzák a célra legalkalmasabb lámpa-típust, és a lámpák szükséges mennyiségét a kívánt UV dózis elérése céljából.

A szállítószalag adott szakaszát beépítjük egy rozsdamentes acélból (esetleg horganyzott lemezből) készült házzal, ebben kapnak helyet a lámpák. Ezáltal az emberre káros UV sugárzás nem jut ki a környezetbe, tehát nem veszélyezteti a közelben dolgozókat.

A lámpákat olyan speciális fóliával vonjuk be, mely átengedi ugyan az UV-C sugárzást, de esetleges lámpatörés esetén megakadályozza a szilánkok szétszóródását.

Mivel a sugárzás csak a látható felületen hat, a termék jellege alapján szükség lehet annak forgatására, mozgatására. Ezt vagy rezgő-rázó szalaggal lehet megoldani, vagy egyik szalagról át kell „szórni” egy másik szalagra, és mindkét helyen alkalmazni kell az UV kezelést.

Speciális esete a szállítószalagos termék-kezelésnek a tojás UV csírátlanítása. Ehhez olyan szállítószalagra van szükség, melyen forogva haladnak a tojások. (görgőkön vagy hengereken) A tervezés során figyelembe vesszük, hogy a tojás forog, tehát a szükséges UV dózis kétszeresét kell elérni, hogy a tojások teljes felülte megfelelő kezelést kapjon.

 

          

Overlay