Egészségügy

Alapigazság az, hogy az egészségügyben a sterilitás a legfontosabb.

A műtőktől a vizsgálókon keresztül, a kórtermekig és váró helyiségekig mindenhol fontos az infekciókontroll. Tehát meg kell akadályozni, hogy egy esetlegesen bekerülő (vagy netán ott tenyésző) kórokozó átterjedjen más betegekre, dolgozókra.

Bármilyen takarítási módszer hatékony kiegészítője a germicid lámpa, melynek 253,7 nm-es sugárzása elpusztítja a légtérben és felületeken található mikroorganizmusokat: vírus, baktérium, gomba, stb. Folyadékok kezelésére is hatékony. A módszer környezetbarát, hiszen semmilyen vegyszert nem tartalmaz, nincs mellékterméke, nem lehet túladagolni, nem ártalmas a termékre. Az UV lámpa alkalmazása többrétű lehet.

A rettegett, kórházakban terjedő (és megállíthatatlannak tűnő) kórházi vírusok ellen is hatékonyan alkalmazható az UV-C sugárzás. Bár teljesen megszüntetni ez sem tudja, mindenképpen csökkenthető a terjedésük az UV lámpa rendszeres használatával.

A falra szerelhető, szabadon sugárzó lámpákkal bármely helyiség légtere és felületei hatékonyan kezelhetők. Műtőkben, vizsgálókban például műszak után, jellemzően éjszaka működtetik, akár egész éjszaka, akár csak néhány órára.

Kórtermek esetében elsősorban beteg-váltáskor van jelentősége egy UV lámpás kezelésnek, de ott meg kell találni azt az időpontot, amikor egy ideig senki sem tartózkodik a helyiségben.

Gurulós állványra
szerelt lámpákkal megoldható több kórterem egymás utáni csíramentesítése.
Különösen hasznos lehet a rendszeres légtér és felületkezelés pl. intenzív osztályokon, tüdőgondozókban, illetve járványok idején (influenza, stb.

 

Légtér kezelése

A zárt rendszerű, germicid lámpás légtisztító készülékek úgy tudják hatékonyan csírátlanítani a levegőt, hogy közben nem jelentenek veszélyt a közelben tartózkodókra. Ezzel akár 24 órában lehet folyamatosan karbantartani a levegő mikrobiológiáját.
Három fő légkezelési mód alkalmazható abból a célból, hogy csíramentes teret biztosítsunk. Ezek akár külön-külön, akár együttesen alkalmazhatók.

  1. Légcsatornába épített UV4AIR Duct berendezéssel biztosítható, hogy a helyiségbe folyamatosan csírátlanított levegő áramoljon.
  2. Hasonló elven működik az UV4AIR Simple, amikor egy fali nyílásra szerelt ventilátor hajtja be a helyiségbe a levegőt, és ezt kezelik az UV lámpák.
  3. A helyiség belső levegőjének csírátlanítása olya módon oldható meg, hogy egy UV4AIR Active készülék folyamatosan keringeti azt. A készülék azért aktív, mert saját ventilátorával keringeti a levegőt. A készüléken áthaladó levegőt a beépített germicid lámpák csírátlanítják, majd a már kezelt levegő visszakerül a helyiségbe.

Kisebb méretű helyiségek esetén az Aetaire, nagy hatékonyságú germicid lámpás légtisztító készülék használata adhat kiváló eredményt.

Nagyobb méretű helyiségekhez az általunk egyedileg tervezhető és gyártott UV4AIR active adhatja a legjobb megoldást.

 

A Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának ajándékoztunk egy Aetaire berendezést illetve több helyen használnak nagy sikerrel germicid lámpás készülékeket!