_DSC7622_nagy.jpg

ARMATURA GERMICID LÁMPÁVAL

UV-C/germicid lámpás lámpatest felületek és légtér csírátlanítására

Kapacitás 15W esetén: 10-15 m2
Kapacitás 30W esetén: 20-25 m2


A germicid lámpa nagy hatásfokkal pusztítja el a mikroorganizmusokat (vírus, baktérium, gomba, stb.), ezért széles körben használják fertőtlenítésre az egészségügyben is. Kórházi műtőket is szoktak úgy csírátlanítani, hogy műszak után, a takarítás végeztével felkapcsolják a falra felszerelt germicid lámpát, és az reggelre fertőtleníti a légteret és a felületeket is.

Azt szoktuk mondani, hogy lakásban, otthon, nincs szükség kórházi szintű sterilitásra, ezért a szabadon sugárzó fali germicid lámpa otthoni használatát nem szoktuk javasolni.

Természetesen vannak olyan esetek, amikor mégis szükséges az ilyen magas fokú csíramentesség biztosítása a lakásban, vagy legalább annak egy helyiségében. Ilyen eset, amikor pl. komoly műtét után tér haza egy beteg családtag, pl. csontvelő átültetés, szervátültetés, illetve ha komoly, a szervezetnek nagy megterhelést jelentő kezelés áll fenn egy betegnél. Ekkor a falra szerelhető, vagy mobil módon használt germicid falilámpa rendszeres használatával igen magas fokú sterilitás érhető el mind a légtérben, mind a felületeken, melyeket közvetlen UV sugárzás ér.

Mivel a sugárzás emberre veszélyes, csak akkor szabad használni, amikor senki nem tartózkodik a helyiségben.

A sugárzás hatással van a tárgyakra is, elsősorban a műanyagokat és a szépen kidolgozott fa bútorokat öregíteni fogja. Ez kb. olyan jelenség, mint ami a nyári napra kitett kerti bútorokkal történik, és minden anyag más mértékben reagál a sugárzásra. Ezzel számolni kell, amikor egy ilyen „steril szobát” rendezünk be.

 

Műszaki adatok:

Armatúra megnevezése Lámpa megnevezése Lámpa átmérő (mm) Lámpa hossz (mm) Teljesítmény (W) Armatúra méretei (HxSZxM)
GA30 ST G30T8 25,7 893,4 30 925x55x50
GA15 ST        G15T8 25,7 436,2 15 460x55x50

 

Letölthető használati útmutató

15W 20 599 Ft
30W 30 480 Ft
Kosárba Vissza
Overlay