Víztisztítás

Mai világunk egyik legnagyobb kihívása a tiszta, mikroorganizmusoktól mentes víz. A vegyszeres kezelések már egyre kevésbé kívánatosak, részben a számunkra mérgező, kellemetlen hatásuk miatt, részben környezetterhelő hatásuk miatt.

E problémák együttes megoldását kínálja az UV-C tisztítási technológia, mely a vírusok, baktériumok, gombák biztonságos elpusztítása mellett teljesen környezetbarát módszer: nincs mellék vagy utóhatása, semmilyen mellékterméke, nem változtatja meg a víz, levegő, élelmiszer ízét, szagát, belső szerkezetét. Nem juthat véletlen baleset folytán veszélyes mennyiségű vegyszer környezetünkbe, hiszen ilyeneket nem kell se tárolni, se felhasználni!

Cégünk elkötelezett a környezet védelmén túl az emberek egészségének maximális védelme mellett, ezért foglalkozik az UV-C lámpák és tartozékaik értékesítésével, terjesztésével.

Szeretnénk Magyarországon is ismertté és elfogadottá tenni ezt az EU-ban illetve Amerikában már igen közkedvelt tisztítási, fertőtlenítési technológiát.

A Blue Lagoon víztisztító berendezések forradalmian új megoldást jelentenek a kerti medencék vizének tisztításában.

A környezetbarát, melléktermék nélküli UV-C sugárzás úgy fertőtleníti a vizet, hogy eközben a fertőtlenítéshez használt klór mennyiségét minimális szintre lehet csökkenteni, vagy éppenséggel el is lehet hagyni teljesen. Ezt különböző más módszereknek az UV-C sugárzással való kombinálása teszi lehetővé, mint például réz-ionok, vagy ózon-gáz használata.

A klór a víz fertőtlenítéséhez szükséges, de sajnos több kellemetlen mellékhatása is van. Bőr irritáció, viszketés, gyulladt, piros szemek mellett légúti gyulladást, irritációt okozhat, és ehhez járul még a kellemetlen klór-szag. Mindezek a hatások különösen a gyerekekre és légúti betegségben szenvedőkre kimondottan veszélyes!

A Blue Lagoon rendszerek nagyságrendekkel csökkentik ezeket a problémákat, hiszen típustól függően a felhasznált klór mennyisége 80-90-100%-al csökkenthető! Mindez anélkül, hogy a víz tisztasága, sterilitása csökkenne.

 

Nézd meg termékeinket webáruházunkban! Katt ide!