Légtisztítás

A belélegzett levegő az egyik legfontosabb szükségletünk, mondhatni létszükségletünk. A tiszta, friss levegő jobb teljesítőképességet, közérzetet és egészségérzetet ad.

Életünk nagyobbik részét zárt légtérben töltjük: otthonunk, munkahelyünk, iskola, óvoda.

Mai világunk zárt tereiben nem cserélődik, frissül megfelelően a levegő, illetve sokszor az utcáról is csak szennyezett, poros, füstös levegő jut a lakásba, irodába, munkahelyre. Emellett a sok elektronikus készülék hatására pozitív ionokkal telítődik a légtér, mely fejfájást, fáradtságot, levertséget okoz.

Mára számos teszt bizonyítja, hogy zárt környezetünkben magasabb a vírusok, baktériumok, gombák koncentrációja, mint a szabad térben.

Mindezeken felül, főleg az őszi-téli időszakban rendszeresek a megfázásos, influenzás megbetegedések, melyek „végigsöpörnek” egy-egy közösségen: bölcsődei, óvodai, csoportok, munkahelyi közösségek, ügyfélszolgálati irodák. ezeken a helyeken, ha egy beteg gyermek beviszi a vírust, azt nagy valószínűséggel sorban elkapja szinte mindenki, hiszen a kórokozók a légtérben maradnak, és sokáig fertőzőképesek lehetnek.

Mindezekre megoldást nyújt a germicidlámpával (UV-C fény) kombinált légtisztító készülék, mely az igények szerint többféle méretben, kapacitási értékkel, illetve kiegészítő szűrőkkel áll rendelkezésre.

Használatukkal radikálisan csökkenthető a munkából, iskolából, óvodából való kimaradások száma, javul a dolgozók, gyerekek közérzete, kevésbé lesznek fogékonyak más betegségekre.

A készülékek biztonságosak, semmilyen veszélyt nem jelentenek az egészségre, már egészen kis gyermekek mellett is lehet használni őket.

A főbb alkatrészek (UV csereégő, szűrőbetét) hosszú távon is biztosítottak.

 

UV-C fény
A beépített germicid lámpa UV-C sugárzása elpusztítja a készüléken áthaladó levegőben szálló vírusokat, baktériumokat, (penész) gombát. Hatására nagymértékben csökken a levegőben keringő kórokozók mennyisége, megfelelő idő után gyakorlatilag el is tűnnek a légtérből. Emiatt minimálisra csökken az átfertőzés veszélye.

Negatív ionok
Ellensúlyozzák a pozitív elektromos töltéseket, ezáltal frissítik a levegőt, csökkentik a fejfájás, rossz közérzet kialakulásának lehetőségét.

Aktív oxigén
Az aktív oxigént elektronsugár gerjeszti: az elektródák által előállított elektronsugár kettéhasítja az oxigén molekulákat, ezt nevezzük aktív oxigénnek. Az aktív oxigén tisztítja, frissíti a levegőt, semlegesíti a kellemetlen szagokat.

Szűrők
Egyes készülékekben csak elektrosztatikus elven működő fém lapok kötik meg a port, másokban különféle szűrők is vannak. Ezek közül a legfontosabb a Hepa szűrő lehet, mely a pollent is megköti, ezáltal az arra allergiás személyeknek jelenthet megoldást.

 

Nézd meg termékeinket webáruházunkban! Katt ide!