UV4AIR Mobil30 berendezés fogorvosi rendelőbe

Tisztelt Korondán László Úr! Kérdésem az lenne, hogy fogorvosi rendelőben, aeroszol használatával végzett beavatkozások után az Önöknél kapható GER. UV4AIR MOBIL30 készülék mennyire biztonságos választás egy-egy kezelés után a rendelő levegőjének fertőtlenítésére? Van-e esetleg ennél jobb megoldásuk, mellyel a SARS-CoV 2 vírust megnyugtató módon eliminálni lehet? Ha használható az említett készülék, egy átlagos kb. 25-30 nm alapterületű rendelő esetében mennyi ennek a behatási ideje? Adalék információ, hogy rendelőink (3 db.) olyan irodaházban vannak, ahol szellőztetni nem lehet, illetve központi elszívó és klímaberendezésünk van, azaz keringtető rendszeres csírátlanító berendezés adaptálása talán bonyolultabb lehet. Köszönöm megtisztelő válaszát!

Korondán László
Korondán László
2020-05-01
szakértő

Az UV4AIR MOBIL30 készülék 3 db 30W germicid lámpát működtet, 30nm-es helyiség légterének és felületeinek kezelését tudja elvégezni (azon felületekét, melyeket közvetlen sugárzás ér). A lámpák által kibocsátott 254nm-es sugárzás (UV-C, vagy germicid sugárzás) hatékonyan inaktiválja a mikroorganizmusokat, legyen az vírus, baktérium, gomba, vagy ezek spórái. Nem kivétel ez alól a COVID-19 vírus sem.

A készüléket lehetőség szerint a helyiség középső részébe kell állítani, és innen sugározza be azt, minden irányba. A lámpákat vezérlő elektronika 30 percig működteti azokat, ez általában elegendő szokott lenni egy 30nm-es helyiség kezelésére. Ha szükséges, a kezelő-gomb benyomásával újabb 30 perces kezelés végezhető.

Azt nem tudom, pontosan mit ért aeroszol használatával végzett beavatkozáson, illetve hogy az mennyiben befolyásolja a lámpák sugárzását, vagy annak hatékonyságát.

Ugyanakkor a készüléket csak akkor lehet használni, amikor senki sincs a helyiségben.

Ha olyankor is szeretné kezelni a helyiség levegőjét, amikor emberek tartózkodnak ott, akkor a zárt légtisztító készülék használatát javaslom. Ezekben szintén germicid lámpa végzi a csírátlanítást, de mivel zártak, nem jut ki belőlük az emberre veszélyes sugárzás.

Ilyen készülékek is megtalálhatók honlapunkon.

Overlay