UV4AIR Active50 orvosi rendelő légfertőtlenítésére

Tisztelt Hollandimpex csapat! Érdeklődnék, hogy a UV4AIR ACTIVE50 készülék alkalmas-e orvosi rendelő levegőjének fertőtlenítésére úgy, hogy közben a rendelőben folyik a munka? Fontos kritériumok, hogy ne képződjön ózon, és UV-C fény sem juthat ki a készülékből. Összehasonlítva az Önök "UV4AIR ACTIVE50" típusú készülékét egy "Beghelli Sanifica Aria 30" készülékkel (https://lumenet.hu/beghelli-sanifica-aria-30-uv-c-levegotisztito) tudja ugyanazokat a kritériumokat, csak nagyobb teljesítménnyel?

Korondán László
Korondán László
2020-10-19
szakértő

Köszönöm érdeklődését.

A UV4AIR Acitve50 légtisztító készülék kimondottan alkalmas orvosi rendelő légterének csírátlanítására. A készülék zárt, tehát nem jut ki belőle a veszélyes UV-C sugárzás, így emberek mellett használható folyamatosan, akár 24 órában is.

Pontosan ugyanazon az elven működik, mint az Ön által jelzett készülék. Ugyanakkor egyrészt nagyobb teljesítményű UV lámpa működik benne (24W helyett 36W-os) valamint a készülék hossza is kedvezőbb. Ebben ugyanis hosszabb szakaszon halad a levegő a germicid lámpa mellett, tehát a behatási idő is hosszabb, ami a dózis növekedését jelenti. (dózis = lámpa intenzitása x behatási idő)

Az ózonnal kapcsolatban azt tudni kell, hogy minden olyan lámpa, ami UV tartományban (is) sugároz – disco lámpa, szolárium lámpa, germicid lámpa – termel minimális mennyiség ózont a levegő oxigénjéből. Ez azonban annyira minimális, hogy gyakorlatilag kimérni sem lehet, csak az emberi orr érzékeny, és érezheti annak jelenlétét. Tehát a készülék közvetlen közelében (10-20 cm-en belül) esetleg lehet érezni ilyen szagot, de ez semmiféle veszélyt nem jelent az ember számára, még gyerekeknek sem.

Overlay