UV-C megoldás 250 m3-es medencéhez

Tiszteletem! Az lenne a kérdésem, hogy egy kb. 250 m3 medencéhez hatékony lenne-e egy UV-C lámpás megoldás. Véleményem szerint minimalizálni lehetne vagy akár el lehetne hagyni a klóradagolást is. Egy 240 W-os lámpa megfelelő volna szerintem.

Korondán László
Korondán László
2019-09-27
szakértő

Az UV lámpás csírátlanító megoldás mindenképpen előnyös az uszodavíz kezelésében (is).
A megfelelően tervezett és megépített vízkezelő berendezés használata esetén az eredetileg használt klórmennyiség 80%-a elhagyható. Ez nem csak költségcsökkenést jelent a korábbihoz képest, hanem a klór kellemetlen hatását is minimalizálja: klór-szag, viszkető bőr, piros, kicsípett szemek.

A medencevíz kezeléshez, erre szakosodott cégek átfolyó rendszerű berendezéseket terveznek és építenek. Ezek a berendezések a medence méretéhez vannak tervezve, tehát nyilvánvalóan – ahogy Ön is helyesen látja – a nagyobb víztömeghez nagyobb méretű készülék (és a készülékben nagyobb UV lámpa) kell. A lámpa pontos típusát kizárólag a berendezés gyártója határozza meg.

Mi a holland Blue Lagoon készülékcsaládot forgalmazzuk, melyet kimondottan medencevíz kezelésére gyártanak.
Sajnos az általunk forgalmazott készülékek közül a legnagyobb teljesítményű is „csak” 150 m3 medencéhez van méretezve, így nem tudunk ezek közül Önnek megfelelőt ajánlani.

Ugyanakkor kapcsolatunk van egy partner céggel, amelyik egyedi, nagyteljesítményű vízkezelő berendezéseket épít. Ha ez szóba jöhet, szívesen megadjuk az elérhetőségét.

Overlay