UV-C lámpás fertőtlenítés élelmiszerek, gyümölcsök esetén
Tisztelt Uram! Azt szeretném tudni, hogy a germicid lámpa alkalmas - e nehezen mosható gyümölcsök, zöldségek (Pl. szőlő, saláta...) illetve más élelmiszerek Pl. pékárú fertőtlenítésére és ezek esetében mennyi ideig kell tartani a fertőtlenítésnek. Köszönöm, üdv. Orosz Lászlóné

A germicid lámpa sugárzás csak ott hatékony, ahová a közvetlen sugárzás eljut. Így tehát az olyan zöldségek, gyümölcsök esetében, ahol annak belső része (szőlőfürt, saláta) takarásban van, nehezen kezelhető, illetve a belső részek egyáltalán.
A többi termék esetében is át kell forgatni azokat, hogy minden oldalról érje a sugárzás.
A kezelési idő függ a lámpa típusától, teljesítményétől, és a távolságtól.
Egy G30T8-as (30W) lámpa esetében, 1m távolságról kb. 10-15 percig kellene kezelni minden oldalát a terméknek.