UV-C lámpa atkák ellen

Tisztelt Korondán László Úr! Valójában én ózont termelő készüléket szeretnék bizonyos paraziták megszüntetése miatt,de ami forgalomban van ózongenerátor még nem rendelkezik magyar szabvánnyal, ezért nem engedélyezik azt használni az intézményben, ahol élek. Semmi tapasztalatom nincs ezen a téren,. Találtam egy germicid lámpát az interneten és azt írják róla, ózont is termel , így atkák ellen is kiváló. Ez valós Őn szerint? Ugyanis végig olvastam a megválaszolt kérdésekre adott válaszát és úgy gondolom, ezek a lámpák nem hatékonyak az atkák ellen. Tipust nem tudok, mert nincs leírás, csak az üzlet linkjével a termék: https://onlinestore.hu/termek/bakterium-es-virusolo-ozonos-uvc-germicid-lampa-taviranyitoval-feher/ Tisztelettel megköszönöm fáradozást, a válaszát és esetleges segítségét tanácsadásban.

Korondán László
Korondán László
2022-08-23
szakértő

A germicid lámpa nem alkalmas atkák irtására, sem az ózonmentes, sem az ózonos kivitel. A linken jelzett lámpa végképp alkalmatlan erre a célra.

Az ózongenerátor nagyságrendekkel több ózont termel, az talán hatékony lehet, de nem vagyok benne biztos. Az atkák hatékony elpusztításához arra volna szükség, hogy az egész helyiséget nagy koncentrációjú ózonnal töltsük meg, és nem tudom, hogy ez megvalósítható-e ezzel a módszerrel.

Ki kellene próbálni az említett generátort, természetesen a biztonsági előírások maradéktalan betartásával. (Helyiségben senki nem tartózkodhat az ózontermelés idején, a készülék lekapcsolása után pedig még várni kell 20-30 percig, amig elég alacsony szintre bomlik le a koncentráció. Ezután alaposan ki kell szellőztetni a helyiséget.)

Overlay