Tüdő-transzplantáció utáni légfertőtlenítés

Tisztelt Korondán Úr! Tüdő-transzplantáció utáni légfertőtlenítésre van szükség. Családi ház. 2 szint. Milyen megoldást javasol?

Korondán László
Korondán László
2020-02-22
szakértő

Köszönöm érdeklődését.

Ilyen komoly műtét után nagyon komoly csíramentesítésre van szükség a lakásban.
Ez kétféle módon érhető el:

1/ Szabadon sugárzó germicid lámpa
Mellékelem kiadványunkat germicid falilámpákról. Ebben több hasznos információ található azok felszerelésével, használatával kapcsolatban.
A sugárzás emberre veszélyes, szemre is, bőrre is. Emiatt csak akkor szabad használni, amikor senki sincs a helyiségbe.
Ugyanakkor ez a leghatékonyabb módszer, mivel a légteret és a felületeket is rövid idő alatt csírátlanítja.
Ha megoldható, időről időre (pl. naponta, később hetente) ilyen lámpával kellene kezelni a helyiséget, ahol a műtéten átesett személy tartózkodik. Az sem árt, ha időnként a többi helyiségben is végeznek ilyen kezelést, mert egyrészt a beteg is átmegy (?) azokba a helyiségekbe, másrészt ha ott sok kórokozó marad, az átkerülhet a „steril” szobába.
Ha több helyen is használnák a lámpát, akkor esetleg nem kell a falra felszerelni, hanem mobil módon hordozzák egyik helyiségből a másikba.

2/ Légtisztító készülék
A légtisztító készülékekben is germicid lámpa végzi a csírátlanítást, de, mivel ezek zárt készülékek, nem jut ki belőlük az emberre veszélyes sugárzás. Emiatt emberek mellett is folyamatosan használhatók. Egy ventilátor hajtja keresztül a levegőt, és csírátlanítja azt. Ezáltal nap közben is folyamatosan csírátlanított légtér biztosítható a szobában.
Mellékelem két légtisztító készülékünk használati leírását. A kettő közül az Aetaire kimondottan egészségügyi intézmények részére lett kifejlesztve, ennek a legnagyobb a csírátlanító hatásfoka.
Amennyiben az első részben említett szabadon sugárzó lámpát is használják rendszeresen, akkor az XJ-2100 készülék hatásfoka is elegendő lehet.

Overlay