Szépségszalon levegőjének csírátlanítása

Szeretném tudni, hogy egy kb. 50nm2 szépségszalon levegőjének csirátlanítására alkalmas-e ? Eléri-e azt a hatást amit UV. Készülékkel el lehet érni? Hatásos-e vírusok ellen a vissza keringetett levegő mennyir megbízhatóan csiramentes? Egyszóval egy részletes leírást szeretnék! Köszönettel; Kárpáti Ágnes

Korondán László
Korondán László
2020-04-18
szakértő

A germicid lámpa 254nm-es (UV-C) sugárzása elpusztítja a mikroorganizmusokat (vírus, baktérium, gomba és ezek spórái), melyeket a közvetlen sugárzás ér. A lámpa sugárzása emberre veszélyes, csak akkor szabad használni, amikor senki sincs a helyiségben! A sugárzás hatással van a műanyagokra és szépen kidolgozott fa bútorokra is, öregíti azokat. Ezt figyelembe kell venni a lámpa használatakor.

Nem tudom, pontosan mit ért UV készülék alatt. Ha olyan légtisztító készüléket, melyben UV lámpa van, akkor a válasz a következő:

A légtisztító készülék csak a levegőt kezeli, a felületeket nem. A levegőből is csak azt a részt, ami éppen a készülékben van, tehát át kell forgatnia az egész légteret, hogy (elvileg) teljesen megtisztítsa azt. Ez időbe telik.

Ugyanakkor a fali germicid lámpa egyszerre kezeli az egész légteret, és még a felületeket is csírátlanítja, tehát sokkal hatékonyabb, mint egy légtisztító készülék.

Viszont csak időnként használható, amikor üres a helyiség, szemben a légtisztítóval, amit emberek mellett is folyamatosan lehet használni

Overlay