Rendelő és maszkok fertőtlenítése

Tisztelt Korondán Úr! Nekem olyan berendezésre volna szükségem, amely hordozható, alkalmas a rendelő levegőjének (15 m2)vírus és baktérium mentesítésére, illetve a csekély számban rendelkezésre álló FFP2-s maszkok, levetett kesztyűink, ruháink fertőtlenítésére. fertőtlenítésére. Nekem a XJ-1100 ionos légfrissítő szimpatikus volt, ráadásul itt nem írja az ismertető, hogy nem lehet a szobában működtetéskor ember. Válaszát köszönöm és amennyiben jobb készüléket tud javasolni, azt is megköszönöm.

Korondán László
Korondán László
2020-04-07
szakértő
A germicid lámpás légtisztító készülék alkalmas arra, hogy egy helyiség levegőjét folyamatosan kezelje. A benne lévő ventilátor forgatja a levegőt, és miközben az áthalad a készüléken, a benne lévő germicid lámpa fertőtleníti azt. Mivel a készülék zárt, az emberre veszélyes sugárzás nem jut ki belőle, így emberek mellett is használható folyamatosan, veszély nélkül.
Az XJ-1100 készülékben nincs ventilátor, ezért annak hatásfoka elég korlátozott, orvosi rendelőbe nem elegendő. Erre a célra vannak komolyabb, nagyobb készülékek.
Maszkok, tárgyak fertőtlenítésére a légtisztító készülékek nem használhatók, hiszen ezek csak az áthaladó levegőben pusztítják a kórokozókat,  a mellettük lévő tárgyakon nem.
Erre a célra szabadon sugárzó germicid falilámpát kellene használni, de olyankor emberek nem tartózkodhatnak a helyiségben!
Ózongenerátort mi nem forgalmazunk, egyébként az ózongáz jóval veszélyesebb, mint az UV-C fény.
Overlay