Pénz fertőtlenítés UV-C lámpával

Üdvözlöm! Azt szeretném meg kérdezni hogy ha a fénnyel találkozik az ember milyen hatást válthat ki nálla?? Pénz fertötlenités céljából vásároltuk! Nem ismertük a teljes hatását mert javasolta valaki hogy ez fertötlenitésre hatásos! De a párom szeme mint ha hegesztett volna szúró érzés jelentkezett rá 17 óra el teltével! Mi ilyen esetben a teendő??? Hová forduljunk hogy nehogy valami további baj legyen? Köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Ági

Korondán László
Korondán László
2020-05-03
szakértő

A germicid lámpa által kibocsátott 254 nm-es sugárzás emberre veszélyes, káros mind a bőrre, mind a szemre! Ezért kizárólag ott szabad használni, ahol nem tartózkodnak emberek!

Valóban nagyon szúró érzés jelentkezik a szemben, mivel erős kötőhártya-gyulladást okoz a sugárzás. Orvoshoz kell fordulni (gondolom megtették), ő ad rá valami gyulladáscsökkentőt, és várhatóan 1-2 nap múlva elmúlik a probléma.

Vigyázzanak, hogy máskor ilyen ne forduljon elő, a lámpát csak zárt helyen (pl. egy szekrényben, dobozban, fiókban) használják a pénz, vagy más tárgyak kezelésére.

Overlay