Otthoni felület- és levegő fertőtlenítés

Jó napot kívánok! Engem a germicid lámpa otthoni használatának gyakorisága érdekel. Sokat olvastam róla, szóval a hogyan használjuk kérdés tiszta már... Távirányítóval lehet beüzemelni, így biztonságosan alkalmazható. Az lenne a kérdésem, hogy milyen gyakran végezzük el ezt a fertőtlenítést? Gondolom az előszoba ahova érkezünk haza...azt minden nap? A szobák használat után sterilek, de amint megérkeztünk oda ez már meg is szűnik...jövünk-megyünk hazaértünk...így vége is, főleg ha nem egyedül lakunk... Így célszerűbb lenne egy levegőtisztítót is be szerezni ami mehet akkor is mikor ott tartózkodunk, így lenne a legbiztonságosabb (a korona vírus hazahurcolása és az otthon lévőkre terjesztése ellen)? Remélem érthetően fogalmaztam meg. Köszönöm szépen előre is a választ.

Korondán László
Korondán László
2020-10-25
szakértő

Levelében pontosan megfogalmazta, amit én is le tudok írni.

A szabadon sugárzó germicid lámpa a leghatékonyabb módja a felületek és légtér csírátlanításának. Ugyanakkor két besugárzás közötti időben semmi nem akadályozza a bejutó (személyek vagy tárgyak által bevitt) kórokozók szaporodását, illetve életben maradását.

Emiatt a legjobb módszer, ha két lámpás kezelés közötti időben olyan légtisztítót használnak, melyből nem jut ki a sugárzás, ugyanakkor a levegőben szálló kórokozókat folyamatosan gyéríti, elpusztítja.

Ilyen készülék használata mellett a lámpát naponta egyszer érdemes bekapcsolni 1-1 órára elsősorban a feltételezett „fertőzésnek” kitett helyeket, ahol gyaníthatóan a légtisztító nem tud 100%-os hatást elérni.

Honlapunkon többféle légtisztító készülék látható, ezek között van nagy hatékonyságú típus, mely főleg kórházak, egészségügyi intézmények részére lett kifejlesztve (Air160, UV4AIR Active50), valamint lakásba, irodába, óvodába, stb. helyre készült (XJ-2100 Frank, Vigor Plus)

A készülékek használati leírása letölthető a honlapról.

Amennyiben további kérdések merülnek fel, örömmel állok rendelkezésre.

Overlay