Légtisztító, légfrissítés céljából - Érdemes?

Üdvözlöm ! A családunkban se allergia, se asztma ,se dohányfüst nincs jelen. Kifejezetten légfrissítés céljából tervezzük a GER XJ-1100 készüléket megvásárolni a 25 nm-es nappalinkba .Bizonytalanok vagyunk, hogy egyáltalán - mivel semmi negatív légúti tünetet nem produkálunk... - van e értelme ennek a beruházásnak ? Segítene dönteni ? Köszönettel és üdvözlettel. Tóth Ibolya

Korondán László
Korondán László
2019-11-20
szakértő

Köszönöm érdeklődését.
Nagyon örülök, és gratulálok ahhoz, hogy nincs semmiféle légúti vagy allergiás problémájuk, ez manapság nagy kincs!

A légtisztító készülékeket egyrészt légfrissítési okokból szokták alkalmazni, másrészt a levegő valamilyen szennyezettsége miatt, por, pollen, allergén anyagok, illetve a kórokozók kiszűrése, semlegesítése céljából.
Az általunk forgalmazott légtisztító készülékek elsősorban a kórokozók (vírus, baktérium, (penész)gomba, illetve ezek spórái) semlegesítését végzik, a beépített germicid lámpa segítségével.
Elsősorban az őszi-téli időszakban gyakoriak a náthás, influenzás fertőzések. Ilyenkor a beteg ember a köhögéssel, tüsszentéssel, de akár csak a normál légzéssel is sok kórokozót juttat a légtérbe, ami azután ott kering, és sokáig életképes, így sajnos fertőzőképes is marad.

A germicid lámpás légtisztító készülék ezeket a kórokozókat pusztítja folyamatosan, ezzel tartva karban a légteret. Így azután nagymértékben csökken a lehetősége annak, hogy egy beteg ember mindenkit megfertőzzön, aki ugyanabban a légtérben tartózkodik. Akár az egyik családtag, vagy csak egy rövid időre érkező vendég könnyen megfertőzheti a többieket, hacsak nem kezeljük a szoba levegőjét folyamatosan.

Mellékelem az XJ-1100 és az XJ-2100 készülék használati leírását. Ez utóbbi abban különbözik az elsőtől, hogy ebben egy ventilátor hajtja keresztül a levegőt a készüléken, míg az XJ-1100-ban nincs ventilátor.

Amennyiben további kérdések merülnek fel, örömmel válaszolok.

Overlay