Légtisztító készülék otthonra

Tisztelt Korondán Úr! 72 m2-es otthonunkban szeretnénk légtisztítót használni, baktérium-, vírusmentesítésre. A legfőbb helyiségek 2 db 18 m2-es szoba és 19 m2-es nappali. Mivel Crohn beteg vagyok, gyengébb immunrendszerrel, szeretném a véleményét kérni, hogy mit javasol. Segítő együttműködését előre is köszönöm. 

Korondán László
Korondán László
2020-10-19
szakértő

Köszönöm érdeklődését.

Többféle légtisztító készüléket forgalmazunk, illetve az egyik típus mi gyártjuk.

Ezek mindegyike germicid lámpával működik, tehát a rajta áthaladó levegőt az UV-C sugárzás csírátlanítja, semlegesíti a benne szálló mikroorganizmusokat (vírus, baktérium, gomba)

Mivel minden egyes helyiséget külön kell kezelni, és ezek között max. 20nm a legnagyobb, gyakorlatilag bármelyik készülékünk megfelelő lehet a célra.

A különféle típusokban más-más méretű (tehát teljesítményű) UV lámpa működik, ez meghatározza a csírátlanítás mértékét.

Általános (lakás, óvoda, iroda) szintű csírátlanításra nagyon megfelelő az XJ-2100 készülék, mely kis méretű, könnyű, asztalra, polcra, kis szekrénykére helyezhető.

Komolyabb csírátlanítási szintet jelen a Vigor-Plus készülék, melyben nagyobb az UV lámpa, valamint van benne szénszűrő, HEPA-szűrő, tehát a csírátlanításon kívül a fizikai szennyeződéseket is megköti. Nagy méretű, padlóra állatható készülék.

A UV4AIR Acitve50 és az AIR160 készülékek magas csírátlanítási szintet biztosítanak, elsősorban egészségügyi intézmények részére javasol a használatuk (rendelők, klinikák, kórházak). Az első saját gyártású készülék, 36W lámpa működik benne, a második holland gyártmány, 60W lámpával. Mindkettő falra szerelendő, illetve az utóbbihoz létezik fém állvány is, így az mobilan is használható, vihető egyik helyiségből a másikba.

Mindegyik, fent felsorolt légtisztító megtalálható honlapunkon (webáruház), részletes használati leírásuk is letölthető onnan. (Az XJ-1100-as típus nagyon kis helyiségekhez használható, UV lámpa kicsi benne, és ventilátor sincs benne. Ezt nem javaslom)

Overlay