Influenza, pollen - otthoni levegőtisztítás

Az évente visszatérő influenza és az időnként fellépő pollenhatás (kertes házban lakunk) valamint antipátiám a gyógyszerekkel szemben terelt arra az útra , hogy egy korszerű, a lakás levegőjének (időszakos) fertőtlenítésére alkalmas berendezést keressek. Ismereteim, tapasztalataim a gyógyszergyárakban valamikor alkalmazott UV (germicid) lámpáknál megálltak. és ez ebben a formában normál lakótérre nyilvánvalóan nem a legjobb megoldás. Kérem tanácsadásukat egy 50 négyzetméteres nappali vonatkozásában. Egyben érdekelne az UV lámpa alkalmazási lehetősége szabadtéri 44 köbméteres fürdőmedence vonatkozásában.

Korondán László
Korondán László
2019-02-21
szakértő

Tisztelt Uram!

Köszönöm érdeklődését termékeink iránt!

A germicid lámpa hatásosan pusztítja el a mikroorganizmusokat (vírus, baktérium, gomba), sok egészségügyi intézményben is használják csírátlanításra. Egy probléma van vele, csak akkor szabad használni, amikor nincs senki a helyiségben, hiszen az UV-C sugárzás nem csak a bőrt károsítja, de a szemre kimondottan veszélyes, akár vakságot is okozhat. Emiatt közvetlen használata lakásokban nem javasolt.

Vannak olyan légtisztító készülékek, melyekben szintén germicid lámpa végzi a fertőtlenítést, de a zárt berendezésből nem távozik az UV fény, ezért lakásokban, munkahelyen, iskolákban, stb. használható akkor is, amikor emberek vannak jelen. Cégünk által forgalmazott légtisztító készülékekben van ilyen lámpa, tehát kiválóan megfelelnek arra a célra, hogy a légteret megfelelően karbantartsák. A készülékek többféle méretben, kapacitással készülnek, így a helyiség mérete alapján ki lehet választani a legmegfelelőbbet.

Van olyan készülék is, melyben az UV lámpán kívül többféle szűrő is található a különféle fizikai szennyezések megkötésére. A HEPA szűrővel ellátott készülék (XJ-3800) kiválóan alkalmas arra, hogy nyáron a pollent megkösse, ezzel lehetővé téve allergiás személyek részére is a szabad lélegzést. (személyes tapasztalattal is tudom igazolni)

Uszodákhoz szintén tudunk ajánlani olyan UV lámpás víztisztító készüléket, mely lehetővé teszi a felhasznált klórmennyiség 80-90-100%-ékának megtakarítását!

Mellékelem néhány kiadványunkat a légtisztító készülékekről, valamint az uszodai berendezésekről.

A készülékek megtekinthetők bemutatótermünkben.

Amennyiben valamely termékről bővebb információt szeretne kapni, kérem, jelezze!

Overlay