Gyermekorvosi rendelő fertőtlenítése

Tisztelt Uram! 75 négyzetméteres gyermekorvosi rendelőbe kekesek levegő és felület fertőtlenítő készüléket. 75 négyzetméterben maga a rendelő, váró, védőnői szoba, mellékhelységek vannak. Germicid lámpás, csak ózonos....? Köszönöm segítségét 

Korondán László
Korondán László
2020-08-30
szakértő

Köszönöm érdeklődését.

A germicid lámpa hatékonyan csírátlanítja mind a légteret, mind a felületeket, melyet a közvetlen sugárzás ér.

Mellékelem kiadványunkat germicid falilámpákról, melyben több hasznos információ található azok felszerelésével és használatával kapcsolatban. Egy kis táblázat segít meghatározni, hogy adott helyiség-méret esetén hány lámpa használata javasolt.

Leggyakrabban használt típus a GA30 nyitott lámpatest, melynek hossza kb. 1m, és 30W lámpa működik benne. Mivel a sugárzás emberre veszélyes,  csak akkor szabad használni, amikor senki sem tartózkodik a helyiségben. (praktikusan éjszaka)

Vannak olyan légtisztító készülékek, melyekben szintén germicid lámpa működik, de mivel ezek zártak, nem jut ki belőlük a veszélyes sugárzás. Emiatt emberek mellet is használhatók folyamatosan, akár 24 órában.

Egy ventilátor hajtja keresztül a levegőt a készüléket, és belül a germicid lámpa csírátlanítja azt.

Szintén mellékelem két ilyen készülék használati leírását. Mindkettő falra szerelhető, és 50nm-es helyiségre van méretezve.

Az Air160 holland gyártmány, időnként kapunk belőle szállítmányt. Most éppen van belőle raktáron. A UV4AIR Active50 saját gyártású készülék, 1-2 hetes határidővel tudjuk szállítani. A termékek megvásárolhatók webáruházunkban, illetve amelyik nincs raktáron, előjegyezhető.

Létezik ózontermelő germicid lámpa is, de mi azt, magasfokú veszélyessége miatt, nem javasoljuk ilyen célra.

Amennyiben további kérdések merülnek fel, kérem, jelezze.

Overlay