Gyermekorvosi rendelő fertőtlenítése

Tisztelt Uram! 75 négyzetméteres gyermekorvosi rendelőbe kekesek levegő és felület fertőtlenítő készüléket. 75 négyzetméterben maga a rendelő, váró, védőnői szoba, mellékhelységek vannak. Germicid lámpás, csak ózonos....? Köszönöm segítségét 

Korondán László
2020-08-30
szakértő

Köszönöm érdeklődését.

A germicid lámpa hatékonyan csírátlanítja mind a légteret, mind a felületeket, melyet a közvetlen sugárzás ér.

Mellékelem kiadványunkat germicid falilámpákról, melyben több hasznos információ található azok felszerelésével és használatával kapcsolatban. Egy kis táblázat segít meghatározni, hogy adott helyiség-méret esetén hány lámpa használata javasolt.

Leggyakrabban használt típus a GA30 nyitott lámpatest, melynek hossza kb. 1m, és 30W lámpa működik benne. Mivel a sugárzás emberre veszélyes,  csak akkor szabad használni, amikor senki sem tartózkodik a helyiségben. (praktikusan éjszaka)

Vannak olyan légtisztító készülékek, melyekben szintén germicid lámpa működik, de mivel ezek zártak, nem jut ki belőlük a veszélyes sugárzás. Emiatt emberek mellet is használhatók folyamatosan, akár 24 órában.

Egy ventilátor hajtja keresztül a levegőt a készüléket, és belül a germicid lámpa csírátlanítja azt.

Szintén mellékelem két ilyen készülék használati leírását. Mindkettő falra szerelhető, és 50nm-es helyiségre van méretezve.

Az Air160 holland gyártmány, időnként kapunk belőle szállítmányt. Most éppen van belőle raktáron. A UV4AIR Active50 saját gyártású készülék, 1-2 hetes határidővel tudjuk szállítani. A termékek megvásárolhatók webáruházunkban, illetve amelyik nincs raktáron, előjegyezhető.

Létezik ózontermelő germicid lámpa is, de mi azt, magasfokú veszélyessége miatt, nem javasoljuk ilyen célra.

Amennyiben további kérdések merülnek fel, kérem, jelezze.