Germicidlámpás fertőtlenítés 12 Volt-ról?

Tisztelt Szakértő!Kedves László! Végig olvasva a kérdéseket nem találtam semmilyen járművekre vonatkozó kérdést, tömegközlekedésre utalóakat sem, pedig ez a terület pandémia szempontjából mindenki számára érthetően különösen fontos. Kérem fejtse ki részletesen mit ajànlana egy taxi gèpkocsi esetèn az üzembentartónak. Köszönettel fáradozásáért: Pásztor Istvàn Az Ön szakértő vàlaszaiból eddig az derült ki számomra, hogy UV-C fertőtlenítést csak otthon, biztonságos körülmények között, műszak végén tudok végezni. Így mobil, 12 voltról működő készüléket teljesen hiábavaló keresnem.A LED UV-C gyenge sugárzási hatékonysággal bír a leírtak szerint, valamint szàmolva az emberre veszélyes hatásokkal az igazàn hatékony eszközök közelében nem maradhatnak személyek. Marad a fertőtlenítőszeres törölgetés mint lehetőség? 3D felületek (kapaszkodók,kilincsek)

Korondán László
Korondán László
2020-06-18
szakértő

Köszönöm érdeklődését.

A germicid lámpa fénycső, és mint ilyen, az elektromos hálózatról előtét közbeiktatásával működik.

12 vagy 24V egyenáramú áramforrás esetén speciális inverterre volna szükség a lámpa működtetéséhez, és ez nem egy egyszerűen beszerezhető egység.

Mi ilyet nem forgalmazunk, és valójában nem tudom, hol lehet ilyet beszerezni. Biztosan van, mert elektronikában már bármi megoldható, de mi ezzel nem foglalkozunk.

A LED technológia (UV-C tartományban) már létezik, de még eléggé gyerekcipőben jár. Remélhetőleg ez is gyorsan fog fejlődni, hasonlóan a világítós LED technológiához, és akkor azzal sok probléma megoldható, ami a fénycsöves technológiával nem, vagy csak nehezen.

 

Overlay