Forgókapszulás beléptető rendszer - fertőtlenítés

Tisztelt Korondán László, Üzemünkben egy forgókapszulás beléptető rendszer üzemel, amelynek során a kapszula egyik fele lehet csak nyitva, tehát van egy pár pillanat amikor a belépő személy be van zárva. Kérdésem, hogy van-e értelme egy olyan fertőtlenítő rendszernek, amely, amikor senki nincs bent, bekapcsol egy germicid lámpát, hogy a bent lévő levegőt fertőtlenítse? Nehezítő tényező, hogy a kapszula üvegből van. Köszönettel: Szabolcs

Korondán László
Korondán László
2020-04-06
szakértő
Ha jól értem, néhány pillanatnyi időről beszéltünk, ekkor kellene a germicid lámpának hatnia. Ez sajnos kevés, még nagy teljesítményű lámpával is csekély eredményt lehetne elérni.
Ráadásul, ha minden alkalommal be-ki kell kapcsolni a lámpát, az egyrészt rendkívül lerövidíti a lámpa élettartamát, másrészt annyi idő alatt el sem éri az üzemi hőmérsékletet és sugárzást.
Esetleg folyamatosan működő, és időnként eltakart lámpákkal áthidalható ez a két probléma, de az intenzitás kérdése akkor is megmarad. Több, egymás melletti, igen nagy teljesítményű lámpával lehet rövid idő alatt légteret kezelni, de azért ahhoz is kell egy minimális behatási idő.
Mennyi volna az a „pár pillanat”?
Az üveg nem jelen problémát: sem üvegen, sem plexin, műanyagon nem jut keresztül az UV-C sugárzás.
Overlay