Fertőtlenítés kutyakozmetikában

Tisztelt Korondán Úr! Kutyakozmetikus vagyok. Érdeklődnék, hogy két kutya között, mennyi időre van szükség a germicid lámpa fertőtlenítő hatásához? Kb. 30 nm2 területről lenne szó, több helyiséggel. Az eszközökre, gépekre, milyen hatással van ( olvastam, hogy a műanyagot, egyéb felületeket károsíthatja). Melyik típusú germicid lámpát ajánlaná az esetemben? Mennyi időnként kell ízzót cserélni? Köszönöm válaszát!

Korondán László
Korondán László
2020-04-17
szakértő

Ha több helyiségről van szó, azt mind külön kell kezelni, akár úgy, hogy mindegyikbe felszerelnek 1-1 lámpát, akár egy lámpát használnak mobil formában. Ha az összes helyiség összmérete 30nm, akkor egy darab GA30 lámpa megfelelő, ha egy helyiség ekkora, akkor oda 2 lámpa kellhet.

Ha minden kuncsaft után használják a lámpát, akkor elegendő lehet 25-30 perc is, ha ritkábban, akkor akár 45-60 perc is kellhet.

A sugárzás emberre, állatra veszélyes, tehát csak ott szabad használni, ahol senki sem tartózkodik. Ha a helyiségek el vannak választva egymástól (ajtó, függöny), akkor lehet pl. az egyikben dolgozni, miközben a másikat UV lámpával kezelik. Ajtó vagy ablaküvegen nem jut keresztül a sugárzás, tehát ilyen elválasztó teljesen megfelelő.

Műanyagot, szépen kidolgozott fa felületet öregíti a sugárzás, ezt figyelembe kell venni a lámpa használatakor.

Overlay