Hírek, akciók

Vigyázat, közeleg az allergiaszezon!

2018-03-01

Hamarosan itt a tavasz, és aki gyakran küzd az allergiával, annak ez az időszak maga a pokol, tavasszal ugyanis a legtöbb növény elkezd virágozni, pollenek kerülnek a levegőbe, és ezekre nagyon sokan érzékenyek.

Ez az a szituáció, amikor gyakorlatilag lehetetlen kivitelezni hogy elkerüljük az allergéneket, hiszen mindenhol ott vannak a levegőben, a szél viszi őket mindenhova, egyszerűen lehetetlen elzárkózni előlük.

Sajnos sok esetben még a lakás se jelent menedéket, ugyanis a levegőn keresztül, szellőztetés során is sok pollen bejuthat a lakásba, így az allergiás ott is szenved a tünetektől.

Legtöbbször a megoldást csak az jelenti, hogy különböző allergia elleni készítményeket szednek az érintettek, azonban ezt sokan nem szívesen teszik meg, méghozzá érthető okokból: ezek a készítmények ugyanis általában hatással vannak az érzékekre, tompítják azokat, lehetetlenné tesznek olyan hétköznapi tevékenységeket, mint például az autóvezetés.

Szűrt levegő enyhítheti a tüneteket

Természetesen arra mi sem tudunk megoldást nyújtani, hogy az utcán a levegő pollenmentes legyen, abban ugyanakkor tudunk segíteni, hogy az allergiások legalább a lakásukban jól érezhessék magukat, és legalább otthon ne kelljen küzdeniük az allergia okozta tünetekkel.

Ebben nagy segítség lehet egy germicid légtisztító, ami hatékonyan képes megszűrni egy lakás levegőjét, így a különböző allergéneket is kiszűri belőle. Ez annyit tesz, hogy bármennyire is allergiaszezon van, otthon nem kell küzdenünk a folyamatosan kínzó tünetekkel, és egy kicsit fellélegezhetünk.

Megtérülő befektetés

A légtisztító berendezés nem olcsó, ez tény, de egyszer kell fizetni érte, innentől kezdve azonban bármikor használhatjuk arra, hogy tisztább levegőt szívjunk. Allergiaszezonban életmentő lehet, olyanoknak akik olyasmire allergiásak, amit nem tudnak elkerülni, például a már említett virágporra, pollenekre, esetleg porra. De ha allergia nem áll fenn, akkor is jót tesz az egészségnek, ha szűrt, friss levegőt szívunk, és nem lélegzünk be olyan dolgokat, amik ártalmasak lehetnek számunkra.


Overlay