Hírek, akciók

Ne légy felületes! Íme a felületkezelés célja!

2020-02-13
Habár sokan jártasak a fertőtlenítés terén, de csak kevesen vannak tisztában a felületkezelés céljaival. Egy olyan világban élünk, ahol kórokozók hada lepi el az egyes felületeket, a légteret, így a megfelelő tisztán tartásuk is feladja a leckét. A következő pár sorban a felületkezelésről és azoknak eszközeiről olvashatsz pár hasznos információt.

Milyen is az az UV-C technológia?

Az UV-C egy tisztítási technológia, amely megoldást nyújt baktériumok, vírusok, gomba elpusztítására. Ráadásul a módszer amellett, hogy hasznos, teljesen környezetbarát is, hiszen nincs semmilyen mellékterméke, nem változtatja meg a víz, a levegő vagy termék szagát, ízét és belső környezetét sem.

Speciális készülék a germicid lámpa, amely 253,7 nm-es sugárzásának köszönhetően hatékonyan csírátlanítja légtereket és a felületeket is. Kapható falra szerelt és állványra helyezhető változatokban is.

A honlapunkon részletes leírást is olvashatsz az UV-C technológiáról és annak jellegzetességeiről.

Felületkezelés speciális esetekhez

A professzionális felületkezelés a feldolgozóipar területén a legerősebb. Hol alkalmazzák? A húsiparban, a sajtüzemben, a halfeldolgozásban, a tojástermelő üzemben, a sütőiparban, a zöldségtárolásban, a borászatban, az egészségügyben, a palackozóüzemben, az állattartásban, a növénytermesztésben, de még az óvodákban és a vízkezelő rendszerekhez is használják.

A különböző termelő és feldolgozó üzemekben az elsődleges cél, hogy az egyes készülékek segítségével biztosítsák a helyiség megfelelő mikrobiológiai szintjét. Alapvető higiéniás és egészségügyi feltételek támogatása kiemelten fontos, hogy tökéletes alapanyag kerüljön kiadásra. 

A csomagolás előtti UV-C kezeléssel például meghosszabbítható a végtermék eltarthatósági ideje, csökkenthető a selejtek száma is.

A speciális termékek professzionális felhasználásról még többet tudhatsz meg weboldalunkon.

Felületkezelés célja az otthonokban

Ahogy azt már le is szűrhetted a cikk első pár mondatából, a felületkezelés egy nagyon speciális szakterület. Hol alkalmazható és mik a céljai? 

Egy olyan lakásban, ahol lábadozó beteg él, esetleg csontvelő átültetésen, szervátültetésen esett át vagy csak nagyon gyenge immunrendszerrel rendelkezik, kiemelten fontos a steril állapotok fenntartása. Elsődleges célja tehát egy olyan légkör megteremtése, ahol minimális a kórokozók aránya.

A webáruházunk germicid G30 Armatura lámpája például hasonló céllal került megalkotásra, így kiváló fegyver a felületek és a légtér baktériumai ellen is.

Másodsorban a germicid lámpákkal a dohos, penészes falak, felületek is kezelhetőek. Arra érdemes figyelni, hogy elsősorban a penész okát kell megszüntetni, mivel a lámpa csak tüneti kezelést biztosít. A sugárzás egyben meg is akadályozza, hogy máshol is megtelepedjen a penész.


Overlay