Hírek, akciók

Nagyon porosodik a lakás? Megoldás lehet a légtisztító

2018-02-14

Nagyon sok ember állandó problémája, hogy hatalmas por van a lakásában, annak ellenére, hogy minden nap port töröl, porszívózik, felmos, és rengeteget takarít.

Sajnos ez olyasmi, ami ellen nem feltétlenül tudunk hatékonyan tenni, ha olyan helyen lakunk, ami zsúfolt, nagy forgalmú, illetve a város közepén helyezkedik el. Ilyen esetekben szinte biztos, hogy állandó vendég lesz a lakásunkban a por.

Rendkívül idegesítő, hogy amint végigtöröltünk mindent, már egy óra múlva látjuk a porszemeket az adott területen. Miután megszabadultunk a szőnyegektől, faliszőnyegektől, és egyéb lakástextilektől, amik fokozhatják a problémát, akkor többet nem igazán tudunk tenni azért hogy mérsékeljük a problémát, legalábbis a hagyományos módszerekkel.

Allergiát okozhat a sok por

Egy otthoni légtisztító készülék tartósan megoldhatja a porproblémát, ugyanis megszűri a lakásunkban lévő levegőt, és összegyűjti a benne lévő különböző idegen anyagokat, mint például az állatszőrt, és a port.

Nem mellesleg ez allergia kialakulása szempontjából sem egy utolsó dolog, ugyanis sokaknál pont azért alakul ki érzékenység valamire, mert annyira fokozottan van jelen a környezetében, hogy a szervezete már nem tudja tolerálni. Hatalmas tévhit, hogy ha valamihez hozzászoktunk, akkor nem leszünk rá allergiásak. Azaz csak félig tévhit, egészséges mértékben ez valóban így van, de ha valami túlzott mértékben van jelen, akkor bizony inkább fokozhatja az érzékenységre való hajlamot akkor is, ha eredetileg nem volt ilyen problémánk.

Tartós megoldást jelenthet a légtisztító

Mivel egy légtisztító készülék hatékonyan képes megszűrni a levegőt, és ezáltal a porszemcséket is kiszűri, sokkal pormentesebb lehet a környezetünk. Ez azért is jó, mert az egészségünkre is pozitív hatással lesz, ha nem kell állandóan a poros levegőt belélegezni, másrészről pedig a lakásunk is szebb látványt nyújt, ha nem kell állandóan a polcokon, a tévén, és egyéb tárgyakon lévő porréteget néznünk, illetve az törölgetnünk. Gondoljunk bele, mennyi időnk szabadul fel, ha nem kell minden nap kétszer végigtörölni az egész lakást a por miatt!