Hírek, akciók

Mindenki ott segít, ahol tud!

2012-02-29

A Hollandimpex germicidlámpák felszerelésével segít a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának.

A kórházakban elsősorban a műtők, vizsgáló-, és kötözőhelység esetén van szükség arra, hogy egyrészt a légtérben keringő kórokozókat elpusztítsuk, másrészt kiegészítsük a tisztítószeres felületkezelést (lemosás, felmosás) az UV fénnyel történő csírátlanítással. Ez a falra szerelt, nyitott lámpatestekben elhelyezett UV lámpával könnyen megoldható.

A Tűzoltó Utcai Gyermekklinika endoszkópos, gégészeti illetve nagy műtőjébe és az intenzív osztályon helyeztünk el összesen 30 db germicid lámpát, amelyek segítik a fertőtlenítést, amikor senki nem tartózkodik a helyiségben. Továbbá egy nagyteljesítményű légtisztító berendezést ajándékoztunk a kórháznak, amely folyamatosan tisztítja a levegőt.

Hogy mi is az a germicid lámpa?
A germicidlámpa UV fényt bocsát ki, ami egy tisztítási technológia, mely a vírusok, baktériumok, gombák biztonságos elpusztítása mellett, egy teljesen környezetbarát módszer.
Nincs mellék- vagy utóhatása, semmilyen mellékterméke, nem változtatja meg a víz, a levegő, és az élelmiszer izét, szagát vagy belső szerkezetét. Nem juthat véletlen baleset folytán veszélyes _ mennyiségű vegyszer környezetünkbe, hiszen ilyeneket nem kell se tárolni, se felhasználni!

Az UV sugarak hullámhossza rövidebb a látható fényénél. A hullámhossz két egymás utáni hullám csúcsa közötti távolság, mértékegysége a nanométer (nm), mely a méter egy billiomod része. A látható fény tartománya kb. 400-tól 700 nm-ig tart, az ultraibolya sugárzás tartománya 100 és 400 nm között van. A 280 nm alatti tartományt germicid hullámhossznak nevezik, és ez használható baktériumok és vírusok elpusztítására.

Ajándékozásunk célja, hogy a Gyermekklinika jelenlegi gazdasági helyzetét figyelembe véve segítsünk, hogy a gyermekek minél jobb ellátásban részesülhessenek. Fontos számunkra, hogy ott segítsünk, ahol a legnagyobb szükség van, hiszen a gyermekeknél nincs fontosabb.


Overlay