Hírek, akciók

Mi van a levegőben, ami irritálhat?

2017-10-12

Sokszor hallunk manapság arról, hogy a levegő, amit beszívunk nagyon nem tiszta.

Közvetlenül azonban egy egészséges ember igen ritkán érzékeli ennek hatását, éppen ezért hajlamosak vagyunk legyinteni erre a problémára, és figyelmen kívül hagyni, pedig nem kellene. Számos esetben ugyanis pont attól van valami bajunk, amit beszívunk, csak éppen ez nem tudatosul közvetlenül. Főleg az őszi időszakban fontos a levegő tisztítása, ugyanis ilyenkor tud a legrosszabb hatás érvényesülni.

De mi is van a levegőben, ami problémát okozhat?

• Vírusok, baktériumok. Zabosak vagyunk a munkatársra, mert náthásan jön be dolgozni, és megfertőz? Esetleg a gyereket nem merjük közösségbe vinni, nehogy megfertőzzön másokat? Teljesen fölöslegesen foglalkozunk ezzel, ezek a vírusok, baktériumok ugyanis ott vannak a levegőben. Egy boltba betérve is elkaphatjuk a náthát, gyakorlatilag képtelenség ellene védekezni. A legtöbb, amit tehetünk, hogy otthon használunk légtisztítót, hogy egymást és magunkat ne fertőzzük vissza.

• Pollenek, por. Bár a pollenek főleg a tavaszi szezonban jelentenek problémát, por mindig van, ami a porallergiásoknak igencsak rossz hír. Folyamatosan irritálhatnak a poratkák, amik állandó kellemetlen tüneteket okoznak, mint az orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, köhögés. A légtisztítás sokat segíthet abban, hogy legalább otthon ne kelljen ettől szenvednünk.

• Szmog. Szmogriadó leggyakrabban ősszel fordul elő, nem véletlenül: a nedves, nehezebb, párásabb levegő miatt jobban „megragad” lent, vagyis a mi szintünkön a szmog. Nagyobb városokban élők ettől rendszeresen szenvednek, és bizony nem feltétlenül oldja meg a problémát, hogy nem megyünk ki az utcára, hiszen nem tarthatjuk álló nap csukva az ablakokat.

• Gombák. A vírusok és baktériumok mellett sajnos gombák is előfordulnak, amik szintén okoznak kellemetlen tüneteket. Ez a veszély nyáron is fennáll a légkondik miatt, ősszel és télen a penészedés is problémás. Légtisztítóval kivédhetjük ezek belégzését és kellemetlen hatásait.


Overlay