Hírek, akciók

Levegőtisztítókat adtunk 3 hónapos használatra óvodáknak

2014-05-22

2014. januárjában lehetőséget ajánlottunk óvodáknak arra, hogy 3 hónapig ingyen használhatnak egy levegőtisztító berendezést, mivel mai világunk zárt tereiben nem cserélődik, frissül megfelelően a levegő, még rendszeres szellőztetéssel is sokszor az utcáról is csak szennyezett, poros, füstös levegő jut a gyermekek közé.

Főleg az őszi-téli időszakban rendszeresek a megfázásos, influenzás megbetegedések, melyek „végigsöpörnek” a közösségeken. Ezeken a helyeken, ha egy beteg gyermek, beviszi a vírust, azt nagy valószínűséggel sorban elkapja szinte mindenki, hiszen a kórokozók a légtérben maradnak, és sokáig fertőzőképesek lehetnek. Így nem csak a gyermekek, hanem a dolgozók is ki vannak téve az esetleges lebetegedéseknek.

Mindezekre megoldást nyújt az UV-C fénnyel kombinált légtisztító készülék, mely használatával radikálisan csökkenthető az óvodából való kimaradások száma, javul a gyermekek, dolgozók közérzete, kevésbé lesznek fogékonyak más betegségekre is.

A levegőtisztítóba beépített UV-C lámpa fénye elpusztít minden mikroorganizmust (vírus, baktérium, atka, gomba, penész) ami áthalad a készüléken. Hatására nagymértékben csökken a levegőben keringő kórokozók mennyisége, megfelelő idő után gyakorlatilag el is tűnnek a légtérből. Az aktív oxigén pedig tisztítja a levegőt és semlegesíti a kellemetlen szagokat.

A készülék használatára jelentkezők szerencsére akadtak bőven! A 10 db készüléket az alábbi óvodák kapták meg, akik szinte egytől-egyig lelkesen nyilatkoztak a készülék használatáról:

Piroska Óvoda
"A megbetegedések száma lényegesen nem, de kis mértkben csökkent. Amikor nem tudtunk ablakot nyitni, akkor a zárt teremben frissült a levegő a használat következtében."

Manó Óvoda

Hófehérke Óvoda
"Ahol a készülék elhelyezésre került, érezhetőin tisztább, frisebb volt a levegő. A csoportunkban ellenben sok megbetegedés volt, mivel a kicsik most kezdték az óvodát."

Palotai Vadvirág Óvoda
"A készülék használata során, csoportunk havi létszámának átlaga 20 fő volt, ami igen magas létszámnak mondható. A gyermekeket a készülék működése nem zavarta, de pozitív hatása érezhető volt."

Szivárvány Óvoda
Egyesített Óvoda - Napocska Napközi Tagóvoda (2 db)
Tündérkert Óvoda
Csodavilág Óvoda
Sármelléki Óvoda


A készülékeket néhány óvoda megvásárolta, a többit pedig visszaszállítottuk.

A jövőben tervezünk még ingyenes kihelyezéseket. Ezekről információt a honlapon fog majd találni.

Védjük együtt a gyermekeket a betegségektől!


Overlay