Hírek, akciók

Légtisztítással harcolhatunk a náthaszezon ellen

2017-09-18

Közeleg az ősz, vele együtt pedig a náthás megbetegedések száma is megsokszorozódik.

A nyári meleg hónapok után, ahogy hűl le a levegő, egyre gyakoribbak a vírusos fertőzések, amik orrfolyással, orrdugulással, tüsszögéssel, torokfájással, esetleg lázzal járnak. Az emberek zöme levert, rossz a közérzete, de azt gyakran nem tehetik meg, hogy huzamosabb ideig otthon maradjanak gyógyulni, így viszont a munkahelyeken, üzletekben, iskolákban, óvodákban fertőzik egymást. Ezzel pedig egy ördögi kör alakul ki.

Mit tehetnénk a betegségek ellen?

Bár a náthát a legtöbb ember a hideg számlájára írja, önmagában a hideg levegő nem tesz beteggé. De a kórokozók, amik hidegben terjednek, igen. A megoldás az lehetne, hogy a levegőből kiszűrjük a kórokozókat, így az újbóli fertőzés, a betegségek átadása nagyrészt elkerülhető lenne, minimalizálva így a betegségek számát. Sőt, ideális esetben ezt otthon is megtehetnénk, így ha a család egyik tagja megbetegszik, nem fertőzi végig szükségszerűen a többieket.

Hazahozza az iskolás, elkapja a kicsi, aztán anya, aztán apa is…

A családosoknak alighanem ismerős a fenti mondat. Valamelyik családtag megfázik az óvodában/iskolában/munkahelyen, aztán a betegség végigmegy mindenkin a családban, szépen sorban. Mire az utolsó ember is meggyógyul, jó eséllyel kezdődik az egész elölről, mert tele van a lakás a bacikkal. A többség úgy gondolja, hogy ez elkerülhetetlen, és általában annak is bizonyul, kivéve, ha sikerül a levegőt megtisztítani a kórokozóktól. Ebben az esetben ugyanis az egymás fertőzésének esélye is csökken (bár nem redukálódik nullára, mivel azért érintkezünk a beteggel), de az újrafertőződés sokszor elkerülhető.

Mivel lehet elérni, hogy tisztább legyen a lakás levegője?

A legmegfelelőbb erre az UV tisztítási technológia, mely a vírusok, baktériumok, gombák biztonságos elpusztítására alkalmas, ráadásul teljesen környezetbarát módszer. Az ilyen célokra kifejlesztett germicid lámpák használatával nem jut vegyszer a levegőbe, ami mérgező lehet, semmiféle kellemetlen utóhatásuk nincs, és nem keletkezik melléktermék sem. A germicid lámpás légtisztítók hatékony és kockázatmentes eszközei tehát a nátha elleni harcnak – közeleg az ősz, itt az ideje felvenni a kesztyűt!


Overlay