Hírek, akciók

Jön a tavasz, nyílnak a virágok!

2019-02-21

Itt a tavasz, hurrá – gondolják ezt nagyon sokan, de egészen biztosan nem azok, akik pollen- és virágpor allergiások.

Számukra ugyanis most kezdődik a szenvedés időszaka: a levegő tele van virágporral és különböző allergénekel, így aki ezekre érzékeny, az folyamatosan allergiás tünetektől szenved.

Megduzzadnak a nyálkahártyák, folyik az orra, tüsszög, köhög, fullad, könnyezik a szeme. Hosszútávon nagyon nehéz így viselni a mindennapokat, és bár kiváló allergia elleni készítmények vannak, amik mérséklik a tüneteket, ezeknek megvan a maguk mellékhatása is, ezért sokan nem szívesen alkalmazzák őket. Olyan mindennapi tevékenységeket gátolhatnak, mint például az autóvezetés, ugyanis betompul tőlük az ember.

A lakásban sincs nyugalom

Sajnos, vagy nem sajnos azonban a tavaszt mégsem tudjuk megszüntetni, kénytelenek vagyunk valahogy végigszenvedni ezt az időszakot. Ha allergiával küszködünk, a legszörnyűbb, hogy mivel ezek az allergének a levegőben vannak, gyakorlatilag sehol sem lelhetünk menedékre, hiszen egy szimpla szellőztetés során az ablakon át bejutnak az allergének, így aki érzékeny, az mindenhol szenvedhet tünetektől. Folyamatosan, hónapokon át, kivéve, amikor allergia gyógyszer hat. Ez viszont finoman szólva gátolja a 100 százalékos teljesítményt a mindennapokban.

Segít a légtisztító

Arra még mindig nem tudunk hatékony megoldást nyújtani, hogy teljes mértékben megszüntessük az allergiás tüneteket mellékhatások nélkül. Azonban arra már van egy jó módszer, hogy legalább a saját otthonunkban ne kelljen szenvedni az allergia tüneteitől, és allergia gyógyszer nélkül is túléljük a mindennapokat. Aki nap, mint nap szenved az allergia okozta tünetektől, az tudja, hogy már az is nagy segítség, ha legalább néha meg lehet ettől szabadulni.

A germicid légtisztító hatékonyan képes megszűrni a lakás levegőjét, így a szellőztetés során a friss levegővel együtt bekerült pollenek és virágpor is kiszűrődnek a levegőből, ami lehetővé teszi, hogy a saját otthonunkban friss, allergénmentes levegőt szívjunk. Így egy kicsit fellélegezhetünk a tünetek nélkül, illetve a gyógyszert és félre tudjuk tenni legalább addig, amíg otthon vagyunk. Allergiásként nyilvánvalóan tudjuk, hogy milyen sokat jelent már ez a kis könnyebbség is a mindennapok során, így megéri befektetni egy ilyen készülékbe.

 


Overlay