Hírek, akciók

Így fertőtlenít az UV-C lámpa

2020-09-29

Hogyan működik az UV-C lámpás fertőtlenítés?

Az UV sugarak hullámhossza rövidebb a látható fényénél. A látható fény tartománya kb. 400-tól 700 nm-ig tart, az ultraibolya sugárzás tartománya 100 és 400 nm között van.
A 280 nm alatti tartományt germicid hullámhossznak nevezik, ez használható baktériumok és vírusok elpusztítására.

Az UV-C fény tisztító hatása fotokémiai eljáráson alapul, tönkreteszi a vírusok, baktériumok DNS-ét, így akadályozva meg a szaporodásukat. Emellett más sejt-alkotóelemet is roncsol, gyakorlatilag elpusztítva ezeket a mikroorganizmusokat.

Az alacsonynyomású germicidlámpák a kibocsátott fényenergia 90%-át a 253,7 nm-es hullámhosszon adják. Ez a hullámhossz nagyon közel áll a germicid-hatékonysági görbe csúcsértékéhez, a 265 nm-hez, mely a legpusztítóbb hatású a mikroorganizmusok számára.

A germicidlámpák ezért használhatók felület és levegő tisztítására különböző különböző területeken, mint például: élelmiszeripar, palackozás, egészségügyi- és orvosi alkalmazások, HVAC rendszerek (fűtés, ventilláció, légkondicionálás), gyógyszeripar stb.

Előnye, hogy környezetbarát megoldás, vagyis nincs szükség veszélyes vegyi anyagok kezelésére, tárolására, nem lehet túladagolni. Alacsony a kezdeti beruházási költség és a további működési költségek is. A karbantartás egyszerű, időszakos tisztításra és évenkénti lámpacserére van csupán szükség.

További információkért keresd fel az oldalunkat:  https://www.germicidlampa.hu/magancelu-felhasznalas/uv-technologia/altalanos-informacio


Overlay