Hírek, akciók

Hogyan fertőtlenít az UV-C / germicid lámpa?

2020-04-03

Az UVC / germicid lámpa 254 nanométer hullámhosszú UV sugarakkal dolgozik, melyek elpusztítják a baktériumokat és vírusokat.

Napjaink leggyakoribb kórokozói (influenza, szalmonella, hepatitisz, tuberkulózis, sztreptokokkusz, e-coli, stb.) elpusztulhatnak, ill. szaporodásra képtelenné válhatnak a megfelelő dózisú UV-C (germicid) besugárzással.

Az UV-C fény tisztító hatása fotokémiai eljáráson alapul. A környezetünket szennyező anyagok mind szerves, illetve szén-alapú összetevőkből állnak. Ezek az összetevők lebomlanak, ha erős intenzitású, 254 nm-es  UV fény éri őket.

Az UV fény tönkreteszi a vírusok, baktériumok DNS-ét, így akadályozva meg a szaporodásukat. Emellett más sejt-alkotóelemet is roncsol, gyakorlatilag elpusztítva ezeket a mikroorganizmusokat.

A germicidlámpák ezért használhatók felület és levegő tisztítására különböző különböző területeken, mint például: élelmiszeripar, palackozás, egészségügyi- és orvosi alkalmazások, HVAC rendszerek (fűtés, ventilláció, légkondicionálás), gyógyszeripar stb.

Előnye, hogy környezetbarát megoldás, vagyis nincs szükség veszélyes vegyi anyagok kezelésére, tárolására, nem lehet túladagolni. Alacsony a kezdeti beruházási költség és a további működési költségek is. A karbantartás egyszerű, időszakos tisztításra és évenkénti lámpa-cserére van csupán szükség.


Overlay