Hírek, akciók

Egyre többen szenvednek az allergia miatt – pedig nem kellene!

2018-05-07

Az allergia, azaz az immunrendszer túlzott válaszreakciója nagyon sok ember életét keseríti meg napi rendszerességgel. A legrosszabb egyértelműen azoknak, akik olyasmire allergiásak, amit nem tudnak elkerülni. Virágporra, pollenekre, porra.

 

 

Egy ideje egyértelműen megfigyelhető, hogy növekszik az allergiától szenvedők száma, olyannyira, hogy már korunk nem fertőző járványának tartják. Az allergia lehet öröklött vagy szerzett, tehát az is előfordulhat, hogy idővel alakul ki érzékenység valami olyan dologra, ami korábban nem okozott problémát. Ez jellemzően akkor fordul elő, ha túlzottan ki vagyunk téve valaminek a mindennapok során.

De miért van egyre több allergiás?

Egyes kutatók szerint egyszerűen túl jó manapság a higiénia, kvázi túlságosan burokban élünk, ezért az immunrendszer nem kelőképpen edzett. Régen egy gyerek sokkal több baktériummal találkozott, mint ma:háziállatok, vidéki életmód, kinti játék, egymástól elkapták a betegségeket stb. Ma már a szülők előszeretettel sterilizálják a babák környezetét, óvják őket a baktériumoktól. Ez rövid távon jó, mert valóban kevésbé áll fenn a betegségek esélye.

Csakhogy az immunrendszer a betegségek miatt képes edződni, valamint azzal, ha minél többféle kórokozóval, allergénnel találkozik. A túl steril környezet gyengébb immunrendszert eredményez, ezért hosszabb távon nem kifizetődő a „steril” környezet.

Nehéz a tüneteket enyhíteni

Ez már persze nem segít azokon, akik allergiától szenvednek a mindennapok során, de van, ami igen. Az allergiagyógyszerek hatékonyan képesek mérsékelni a tüneteket, de ennek ára van: többnyire lelassítják az embert, ami pedig hatással van a mindennapi tevékenységekre. Ennél jobb megoldás, ha otthonra germicid légtisztítót szerzünk be, ami hatékonyan megszűri a levegőt, így nem találkozunk az allergénekkel. Ezzel a módszerrel legalább otthon nem kell szenvednünk a tünetektől, és a gyógyszerek mellékhatásait sem kell elviselnünk.

 


Overlay