Hírek, akciók

Csökkenteni tudjuk a bevett gyógyszerek mennyiségét légtisztítóval

2018-01-26

Az allergiások élete nem könnyű, pláne ha valami olyan dolog váltja ki a túlzott reakciót, ami szinte állandóan jelen van a levegőben. 

Virágporok, pollenek, poratkák stb. Ezeket lehetetlen elkerülni, nem olyan, mint például az állatszőr allergia, ami egyszerűen megoldható azzal, hogy nem tart az érintett állatot.

Sajnos azok, akik valamilyen levegőben előforduló dologra allergiásak, nagyon sokszor kényszerülnek allergiagyógyszert szedni a tüneteik enyhítésére. Ez azért gond, mert több olyan készítmény is van, ami lehetetlenné teszi például az autóvezetést, mert tompítja az érzékeket. Mellékhatásként sokszor fáradtnak, bágyadtnak érzik magukat az érintettek, és bizony nem kellemes egész nap „begyógyszerezve” lézengeni. Arról nem is beszélve, hogy nem is feltétlenül tesz jót a szervezetnek az állandó gyógyszerszedés, bár nyilván van az a pont, amikor annyira rossz az életminőség az allergia miatt, hogy inkább azt választja az ember.

Hogyan lehet ezt kiváltani?

Sajnos teljesen kiváltani az allergiagyógyszereket nem tudjuk, mégpedig azért nem, mert nem tudunk mindenhol allergénmentes környezetet teremteni. Azért ugyanakkor tehetünk, hogy legalább a saját otthonunkban ne kelljen szenvednünk az allergia tüneteitől, mégpedig azzal, ha légtisztítót szerzünk be és használunk rendszeresen. Ez megszűri a levegőt, és kiszűri belőle azokat a részeket, amik az allergiát okozzák. Ennek köszönhetően, ha teljesen megszüntetni nem is tudjuk a tüneteket, mérsékelhetjük őket annyira, hogy gyógyszer nélkül is el tudjuk viselni a mindennapokat.

Egészségügyi szempontból sem utolsó, ha sikerül jelentősen lecsökkenteni a beszedett allergiagyógyszerek mennyiségét. A szervezetünk gyakorlatilag fellélegzik kicsit a folyamatos gyógyszerszedés megszűnésével, magunkon is érezhetjük a változást. Az esetleges mellékhatások, a nyomottság eltűnik, amitől sokkal jobban érezheted magad a mindennapokban – legalábbis akkor, amikor otthon tartózkodsz, a légtisztítód közelében.


Overlay