Hírek, akciók

A tiszta levegő illata a legjobb!

2018-03-12

Bizonyára mindannyian tapasztaltunk már olyat, hogy egy lakásba, ha belép, kellemetlen, áporodott szag fogadott.

Ez majdnem minden esetben a szellőztetés hiányának köszönhető, ugyanis általában a nem kellőképpen friss levegő okozza ezt a kellemetlen szagot. A rendszeres és alapos szellőztetés ezt meg tudná szüntetni, azonban aki például egy zajos nagyváros kellős közepén lakik, az érthető okokból többször és megfontolja, hogy kinyissa-e az ablakot vagy ne.

Rossz levegő, por, zaj, pollenek

A nagyobb városokban ugyanis folyamatosan szokott problémát okozni a rossz levegő, esetenként a komoly mértékű szmog. Aki asztmás, illetve allergiás, az általában csak ront a helyzeten, ha ezt a levegőt engedi a lakásába. Így amikor éppen például szmogriadó van, vagy magasabb a légszennyezettség szintje, érthető okokból nem mindenki nyitogatja ki szívesen az ablakot, hogy beengedjen a „friss” levegőt, ami ebben az esetben minden, csak nem friss. A lakáson azonban sajnos ez nem segít, az a kellemetlen állott szag ilyenkor bizony egy idő után megjelenik.

A városokban a szmogriadó kívül is szennyezett levegő kerülhet a lakásban szellőztetés által. De aki vidéken él, annak például a tavaszi időszakban jelenthetnek problémát a pollenek, illetve a különböző virágporok, ha éppenséggel allergiás rájuk az ember. Szellőztetni márpedig kell, csakhogy ennek az lesz a következménye, hogy a saját lakásunkban sem tudunk egy kicsit megkönnyebbülni, hiszen ott is jelen lesznek azok az allergének, amikre érzékenyek vagyunk.

Segíthet a légtisztító

Ha rendelkezésünkre áll otthon egy germicid légtisztító, tisztán tudjuk tartani a lakásunk levegőjét. Ez a légtisztító készülék a levegőből az oda nem való anyagokat, például a port, a polleneket, valamint azokat a mesterséges és mérgező anyagokat, amik a városi forgalom miatt kerülhetnek a levegőbe, kiszűri.

Így otthonunkban mindig tiszta levegőt szívhatunk, így nem fog problémát jelenteni a szellőztetés sem. Nyugodtan átszellőztethetjük a lakásunkat, a légtisztító gondoskodik róla, hogy a levegő tiszta maradjon minden körülmények között, és a kellemetlen tüneteink otthon megszűnjenek.

Tekintse meg a légtisztító készülékeinket!


Overlay