Használat

Az UV-C/germicid lámpát különös óvintézkedések mellett lehet csak használni, így az alábbi figyelmeztetések kiemelten fontosak!

  • Az UV-C/germicid lámpák által kibocsátott sugárzás emberre veszélyes, mind a szemre, mind a bőrre káros! Emiatt nyitott armatúra vagy gurulós állvány esetében a lámpát kizárólag akkor szabad bekapcsolni és üzemeltetni, amikor SENKI SEM TARTÓZKODIK A HELYISÉGBEN! A berendezést úgy kell használni, hogy lehetőség szerint annak kapcsolója a helyiségen kívül legyen, esetleg időzítőt használva. Ha ez nem megoldható, és bent a szobában kell be – ki kapcsolni a lámpát, a kezelő személy mindenképpen viseljen védőszemüveget, és a bekapcsolás után azonnal hagyja el a helyiséget.
  • Az ajtót zárják be a lámpa működésének idejére. Mindenképpen meg kell akadályozni, hogy a lámpa veszélyeit nem ismerő személy (kisgyerek, idős ember, vendég) véletlenül se mehessen be a szobába a lámpa lekapcsolása előtt!
  • A sugárzás nem jut át az üvegen, tehát ablakon, ajtó-üvegen keresztül nem jelent veszélyt. (Kivéve, ha sérült az üveg)
  • A lámpa sugárzása hatással van a műanyagokra, fa bútorokra, ezek felületét öregítheti (fehér villanykapcsolók kicsit besárgulnak, színes műanyagok kifakulhatnak).
  • Ózont termelő lámpáinkat lakossági célra nem áll módunkban értékesíteni. Ez a döntés csak és kizárólag az Önök védelmében született! Ezek az ózont termelő lámpák működés közben ózongázt termelnek, amely emberre, állatra veszélyes, akár halált is okozhat!
  • Kérem alaposan fontolják meg, hogy kitől vásárolnak UV-C/germicid lámpás termékeket. Fontos, hogy kapjanak megfelelő tájékoztatást, használati utasítást ezekről a berendezésekről.
Overlay