Otthon, lakás

Bár lakásunkban (néhány kivételtől eltekintve) nem kell, nem szabad kórházi sterilitást biztosítani, időnként szükség van arra, hogy csökkentsük otthonunkban a kórokozók számát. Ezek főleg az őszi-téli időszakok, amikor többféle vírusos betegség is fenyeget. 

Rendkívül megnőtt annak jelentősége, hogy akár a családtagok, akár vendégek által bevitt kórokozókat elpusztítsuk, csökkentsük azok számát.

A germicid lámpa 253,7 nm-es sugárzása hatékonyan csírátlanítja a felületeket, a légtérben szálló mikróbákat szintén csak ilyen sugárzással lehet elpusztítani. A módszer környezetbarát, hiszen semmilyen vegyszert nem tartalmaz, nincs mellékterméke, nem lehet túladagolni.

Az UV-C sugárzás emberre veszélyes, mind a szemre, mind a bőrre ártalmas, így sajnos emberek közelében a szabado sugárzó berendezések használata nem lehetséges. Ezért készülnek olyan légtisztító készülékek, melyekben ugyan germicid lámpa végzi a csírátlanítást, de mind ezt zárt helyen, így nem jut ki belőlük a veszélyes sugárzás. Így emberek mellett is hatékonyan alkalmazhatók a levegő folyamatos kezelésére, csírátlanítására.

légtisztító készülékek folyamatos használata jelentős mértékben lecsökkenti a fertőzések gyakoriságát. 

A készülékek többféle méretben, kapacitás-értékkel állnak rendelkezésre, illetve fertőtlenítő kapacitásuk is különböző.  Egyes készülékekben többféle szűrő is van a fertőtlenítő UV lámpa mellett illetve a fizikai szennyeződések kiszűrésére is alkalmas. Vannak olyan típusok melyekben Hepa szűrő is található, így allergiás személyek részére kifejezetten ajánlott.

 

Overlay