Otthon, lakás

Bár lakásunkban (néhány kivételtől eltekintve) nem kell, nem szabad kórházi sterilitást biztosítani, időnként szükség van arra, hogy csökkentsük otthonunkban a kórokozók számát. Ezek főleg az őszi-téli időszakok, amikor többféle vírusos betegség is fenyeget. Eddig ezek közül a legjelentősebb a téli influenza járvány volt, ezt múlta felül a 2020. márciusától a Covid járvány.

Rendkívül megnőtt annak jelentősége, hogy akár a családtagok, akár vendégek által bevitt kórokozókat elpusztítsuk, csökkentsük azok számát.

A germicid lámpa 253,7 nm-es sugárzása hatékonyan csírátlanítja a felületeket, a légtérben szálló mikróbákat szintén csak ilyen sugárzással lehet elpusztítani. A módszer környezetbarát, hiszen semmilyen vegyszert nem tartalmaz, nincs mellékterméke, nem lehet túladagolni.

Az UV-C sugárzás emberre veszélyes, mind a szemre, mind a bőrre ártalmas. Ezért sajnos emberek közelében a közvetlen besugárzás nem lehetséges. Ezért készülnek olyan légtisztító készülékek, melyekben ugyan germicid lámpa végzi a csírátlanítást, de ezt zárt helyen végzik, így nem jut ki belőlük a veszélyes sugárzás. Így emberek mellett is hatékonyan alkalmazhatók a levegő folyamatos kezelésére, csírátlanítására.