Iroda, munkahely

Munkahelyeken, elsősorban irodákban, sok ember van „összezárva” kisebb-nagyobb helyiségekben. Mivel ezek zárt helyek, az emberek által esetleg bevitt kórokozók ott keringenek sokáig, életképesek maradnak, és sok másik embert meg tudnak fertőzni.

A germicid lámpa 253,7 nm-es sugárzása hatékonyan csírátlanítja a felületeket, a légtérben szálló mikróbákat szintén csak ilyen sugárzással lehet elpusztítani. A módszer környezetbarát, hiszen semmilyen vegyszert nem tartalmaz, nincs mellékterméke, nem lehet túladagolni.

Az UV-C sugárzás emberre veszélyes, mind a szemre, mind a bőrre ártalmas, így sajnos emberek közelében a szabado sugárzó berendezések használata nem lehetséges. Ezért készülnek olyan légtisztító készülékek, melyekben ugyan germicid lámpa végzi a csírátlanítást, de mind ezt zárt helyen, így nem jut ki belőlük a veszélyes sugárzás. Így emberek mellett is hatékonyan alkalmazhatók a levegő folyamatos kezelésére, csírátlanítására.

légtisztító készülékek folyamatos használata jelentős mértékben lecsökkenti a fertőzések gyakoriságát. 

A készülékek többféle méretben, kapacitás-értékkel állnak rendelkezésre, illetve fertőtlenítő kapacitásuk is különböző.  Egyes készülékekben többféle szűrő is van a fertőtlenítő UV lámpa mellett illetve a fizikai szennyeződések kiszűrésére is alkalmas. Vannak olyan típusok melyekben Hepa szűrő is található, így allergiás személyek részére kifejezetten ajánlott.

Amennyiben központi légkezeléssel van megoldva az adott helyiség levegőcseréje, úgy a légcsatornába vagy légkezelőbe épített UV-C/germicid lámpás berendezéssel lehet megoldani a folyamatos fertőtlenített levegő keringetését.

Egy munka utáni esti vagy éjszakai takarítás fontos kiegészítői lehetnek a szabadon sugárzó UV-C lámpás berendezések, melyek falra szerelt vagy mobil módon használhatók. Segítségével könnyen és gyorsan kezelhető a levegőben szálló illetve a felületeken lévő vírusok, baktériumok elpusztítása. 

 

Overlay