Gyárak, üzemek

Gyárakban, üzemekben igény lehet a belső légtér, felületek csíramentesítésére. Leginkább az élelmiszeriparban jelentkezik ez a szükséglet, de bármilyen más üzemben lehet rá igény:

Akár a dolgozókat kell védeni a levegőben szálló kórokozóktól, akár a gyártott termék csíramentességét kell biztosítani (pl. olyan csomagolóanyag gyártása során, amit azután éttermekben, vagy az élelmiszeriparban használnak fel

Az UV-C sugárzás emberre veszélyes, mind a szemre, mind a bőrre ártalmas, így sajnos emberek közelében a szabado sugárzó berendezések használata nem lehetséges. Ezért készülnek olyan légtisztító készülékek, melyekben ugyan germicid lámpa végzi a csírátlanítást, de mind ezt zárt helyen, így nem jut ki belőlük a veszélyes sugárzás. Így emberek mellett is hatékonyan alkalmazhatók a levegő folyamatos kezelésére, csírátlanítására.

légtisztító készülékek folyamatos használata jelentős mértékben lecsökkenti a fertőzések gyakoriságát. 

Amennyiben központi légkezeléssel van megoldva az adott helyiség levegőcseréje, úgy a légcsatornába vagy légkezelőbe épített UV-C/germicid lámpás berendezéssel lehet megoldani a folyamatos fertőtlenített levegő keringetését.

Egy munka utáni esti vagy éjszakai takarítás fontos kiegészítői lehetnek a szabadon sugárzó UV-C lámpás berendezések, melyek falra szerelt vagy mobil módon használhatók. Segítségével könnyen és gyorsan kezelhető a levegőben szálló illetve a felületeken lévő vírusok, baktériumok elpusztítása. 

Overlay