Állattartás

Bármilyen állat tartása esetén nagy gondot kell fordítani az állat helyének rendszeres tisztítására, fertőtlenítésére.

Az UV lámpás technológia megoldást nyújt a legtöbb csírátlanítási feladatra.

A germicid lámpa 253,7 nm-es sugárzása hatékonyan csírátlanítja a felületeket, a légtérben szálló mikróbákat szintén csak ilyen sugárzással lehet elpusztítani.

A módszer környezetbarát, hiszen semmilyen vegyszert nem tartalmaz, nincs mellékterméke, nem lehet túladagolni, nem ártalmas a termékre.

Sertés, szarvasmarha és más haszonállatok tartása esetén is sok egészségügyi probléma megelőzhető a megfelelően felszerelt germicid lámpa rendszeres használatával. PRRS és más vírusok ellen is hatékony fegyver lehet.

Kutya-macska tenyésztők ma már rendszeresen alkalmazzák erre a célra a germicid lámpás csírátlanítást, akár 1-1 betegség után, akár alom-csere esetén, illetve heti-havi rendszerességgel. Így megelőzhető sok egészségügyi probléma, illetve biztosítható, hogy egy állaton megjelenő betegség ne terjedjen át minden egyedre.

Nagyon fontos helyszín még a kutyakozmetikák ahová a felelős állattartók rendszeresen viszik kis kedvenceiket ápolásra. Szakértőnk Baloghné Jancsovics Tünde kiemelten fontosnak tartja a kozmetika rendszeres felület és levegő fertőtlenítését melyet falra szerelhető lámpatesttel old meg. 


A falra szerelhető, vagy megfelelő állvánnyal hordozható lámpatest beüzemelése, használata egyszerű, olcsó, nem igényel komoly szakértelmet.

A lámpa akkor használható, amikor sem ember, sem állat nem tartózkodik a helyiségben. Ilyenkor a méretektől, illetve a kezelendő kórokozótól függően fél óra, illetve 1-2 órás besugárzással biztosítható a megfelelő csírátlanítás.

Védőszemüveggel rövid időre be lehet menni a helyiségbe, a lámpák lekapcsolása nélkül.

Fontos követelmény, hogy a lámpák olyan speciális bevonattal rendelkezzenek, amely esetleges lámpa törés esetén megakadályozza a szilánkok szétszóródását. A fali lámpatestek esetében ezt a fajta égőt javasoljuk.

Overlay