Egészségügy

Az egészségügyben a sterilitás alapvető fontosságú.
Különös jelentőséget kapott ez a Covid járvány berobbanásával.

Akár kórházakról, rendelőintézetekről, háziorvosi vagy fogászati rendelőkről beszélünk, mindenhol létfontosságú a rendszeres és folyamatos fertőtlenítés.

A műtőktől a vizsgálókon keresztül, a kórtermekig és váró helyiségekig mindenhol fontos az infekciókontroll. Tehát meg kell akadályozni, hogy egy esetlegesen bekerülő (vagy netán ott tenyésző) kórokozó átterjedjen más betegekre, dolgozókra.

Mind a felületek, mind a légtér csírátlanítására rendkívül hatékonyan alkalmazható az UV-C sugárzás, mely elpusztít minden mikroorganizmust: vírus, baktérium, gomba és ezek spórái.

Bármilyen takarítási módszer hatékony kiegészítője a germicid lámpa, melynek 253,7 nm-es sugárzása elpusztítja a légtérben és felületeken található mikroorganizmusokat. A módszer környezetbarát, hiszen semmilyen vegyszert nem tartalmaz, nincs mellékterméke, nem lehet túladagolni.

SZABADON SUGÁRZÓ UV-C LÁMPÁS BERENDEZÉSEK:

A falra szerelhető szabadon sugárzó UV-C/germicid lámpás armaturák segítségével bármely helyiség légtere és felületei hatékonyan kezelhetők.

Műtőkben, vizsgálókban például műszak után, jellemzően éjszaka működtetik, akár egész éjszaka, akár csak néhány órára. Kórtermek esetében elsősorban beteg-váltáskor van jelentősége egy UV lámpás kezelésnek, de ott meg kell találni azt az időpontot, amíg a fertőtlenítés idejére senki sem tartózkodik a helyiségben.

UV4AIR Mobil30 gurulós állványra
szerelt 3 db szabadon sugárzó UV-C/germicid lámpás armaturákkal megoldható több kórterem egymás utáni csíramentesítése. Könnyen mozgatható az állvány egyik helyiségből a másikba, a több irányú sugárzás pedig biztosítja, hogy a terem egésze megkapja a csírátlanító hatást.

Mivel az UV-C sugárzás szemre, bőrre veszélyes, ezért a szabadon sugárzó berendezéseket csak akkor szabad használni, amikor senki nem tartózkodik a helyiségben.

 

ZÁRT RENDSZERŰ UV-C LÁMPÁS BERENDEZÉSEK:

A zárt rendszerű, germicid lámpás légtisztító készülékek úgy tudják hatékonyan csírátlanítani a levegőt, hogy közben nem jelentenek veszélyt a közelben tartózkodókra. Ezzel akár 24 órában lehet folyamatosan sterilizálni a levegőt.

Légkezelési lehetőségek:

  1. Központi légkezelőbe vagy légcsatornába épített UV4AIR berendezéssel biztosítható, hogy a helyiségbe folyamatosan csírátlanított levegő áramoljon.
  2. A helyiség belső levegőjének csírátlanítása megoldható még, olyan levegőtisztító berendezésel, amely saját ventilátor segítségével keringeti a levegőt. A készüléken áthaladó levegőt a beépített germicid lámpák csírátlanítják, majd a már kezelt levegő visszakerül a helyiségbe. 

 

A Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának ajándékoztunk egy UV-C/germicid lámpás légtisztító berendezést illetve nagy örömünkre folyamatosan használnak több típusú berendezést is a kórtermek, műtők, orvosi szobák fertőtlenítésére.

          

Overlay