Bölcsőde, óvoda, iskola

Gyermekeink egészsége még fontosabb, mint a sajátunké. Közösségben a gyerekek könnyen fertőzhetik egymást, ha egyikük megbetegszik, könnyen átadja azt a többi társának.

Ki ne ismerné a képletet: a gyerek 2 napig jár a bölcsődébe, óvodába, utána 4 napig otthon van, mert elkapott valami fertőzést. Azután megint két napot jár a közösségbe, és megint otthon kell maradnia és ez folyamatosan ismétlődik.

Elsősorban az őszi-téli időszakban illetve járványok idején hasznos, ha folyamatosan sterilizáljuk a levegőt.  Erre kiválóan alkalmasak az UV-C/germicid lámpás légtisztító készülékek, mivel ezek zárt rendszerűek, nem jut ki belőlük az emberre káros UV-C sugárzás.

A germicid lámpa 253,7 nm-es sugárzása hatékonyan csírátlanítja a felületeket illetve a légtérben szálló mikróbákat szintén csak ilyen sugárzással lehet elpusztítani. A módszer környezetbarát, hiszen semmilyen vegyszert nem tartalmaz, nincs mellékterméke, nem lehet túladagolni.

Az UV-C sugárzás emberre veszélyes, mind a szemre, mind a bőrre ártalmas, így sajnos emberek közelében a szabado sugárzó berendezések használata nem lehetséges. Ezért készülnek olyan légtisztító készülékek, melyekben ugyan germicid lámpa végzi a csírátlanítást, de mind ezt zárt helyen, így nem jut ki belőlük a veszélyes sugárzás. Így emberek mellett is hatékonyan alkalmazhatók a levegő folyamatos kezelésére, csírátlanítására.

A légtisztító készülékek folyamatos használata jelentős mértékben lecsökkenti a fertőzések gyakoriságát. 

A készülékek többféle méretben, kapacitás-értékkel állnak rendelkezésre, illetve fertőtlenítő kapacitásuk is különböző.  Egyes készülékekben többféle szűrő is van a fertőtlenítő UV lámpa mellett illetve a fizikai szennyeződések kiszűrésére is alkalmas. Vannak olyan típusok melyekben Hepa szűrő is található, így allergiás személyek részére kifejezetten ajánlott.


Overlay